„Prin această schimbare de ministru (Tudorel Toader, n.r.), moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Justiţiei şi-a atins scopul. Facem apel la toate persoanele care ocupă funcţii în statul român, care presupun un trecut profesional de apărat, să rupă orice legătură cu PSD şi cu Liviu Dragnea şi să se delimiteze să reprezinte această majoritate PSD+ALDE sau să cedeze vreunei presiuni, pentru că duce la ‘deces profesional’, exemplu fiind Tudorel Toader. (…) Codul penal ar fi subiectul care le spune românilor că este pofta pe care Liviu Dragnea a poftit-o. Reducerea termenelor de prescripţie îi serveşte cauza direct, care ajută ca faptele penale comise până în 2010 să fie prescrise”, a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.
Liberala a mai opinat că propunerea lui Eugen Nicolicea ca succesor al ministrului Toader la Justiţie este o diversiune din partea PSD şi a lui Liviu Dragnea şi nu crede că acesta va prelua ministerul, iar dacă se va întâmpla, „prin absurd”, nimeni din sistemul judiciar nu-i va deschide uşa.
„Într-o Românie care doreşte să menţină parcursul european şi să rămână stat de drept, respectând anumite standarde, Eugen Nicolicea nu poate fi ministru al Justiţiei”, a punctat Alina Gorghiu.
În privinţa Codului penal, senatoarea liberală a apreciat că „sunt prevederi iniţiate de un grup restrâns pentru un grup restrâns, iar otrava picătură de PSD în fiecare articol va distruge lent sistemul judiciar”.
În altă ordine de idei, Alina Gorghiu s-a declarat uimită de „naivitatea” liderului ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, care „acceptă să cumpere iluzia candidatului comun la preşedinţia României pe care i-o vinde Liviu Dragnea”.
Parlamentara liberală i-a recomandat şefului Senatului României să fie mai atent şi să cumpănească mai bine declaraţiile pe care le face, „crezând că Liviu Dragnea este mânat de buna credinţă” în privinţa ALDE sau a liderului ALDE, pentru că PSD şi Dragnea nu au fost niciodată parteneri de încredere.
„Dacă Tăriceanu nu va renunţa la candidatura pentru Cotroceni în favoarea lui Liviu Dragnea, PSD+ALDE nu va avea niciodată un candidat comun”, a explicat senatoarea liberală.
Pe de altă parte, Alina Gorghiu a afirmat că fenomenul fake news poate avea efect negativ asupra viitoarelor patru campanii electorale prin care va trece România, întrucât o informaţie distorsionată poate influenţa într-o direcţie greşită.
„Sper că electoratul va discerne între informaţii sau campanii de discreditare, de informare greşită şi o campanie de informare corectă, sper că media îşi va face treaba şi în campanie, astfel încât tot ceea ce ar putea parveni de la alţi factori interesaţi să transforme această campanie într-una de fake news, să fie controlată. România nu are nicio reglementare împotriva fake news. Avem un CNA care, din punctul meu de vedere, nu-şi face treaba, avem un internet liber, dar care este o sursă de informaţii false, care duc electoratul de multe ori într-o direcţie greşită sau incorectă. Va trebui să găsim şi noi soluţii împotriva acestui fenomen”, a conchis Alina Gorghiu.