Alina Gorghiu: Schimbarea din Guvern este de bun augur

Alina Gorghiu, copreședintele PNL, afirmă că schimbarea celor patru miniștri - Dan Costescu, Marius Bostan, Adrian Curaj și Dan Stoenescu, făcută marți de premierul Dacian Cioloș, este de bun augur.
Filip Stan
05 iul. 2016, 16:54
Alina Gorghiu: Schimbarea din Guvern este de bun augur

„Niciodată o schimbare nu se face când lucrurile merg bine și atributul remanierii este al prim-ministrului. (…) Găsesc de bun augur această schimbare și împrospătare de sânge în Executiv și am mari speranțe că viitorii miniștri vor funcționa la parametri optimi”, a declarat Gorghiu la Parlament.

Ea s-a declarat convinsă de faptul că „nimeni nu face schimbări de dragul schimbării, mai ales că au fost observații și în spațiul public privind ministrul Educației”.

Alina Gorghiu a apreciat nominalizarea de la Transporturi, în persoana lui Sorin Bușe, și a subliniat că partea de diaspora merită o atenție mai mare în perioada următoare, pentru că trebuie explicat votul prin corespondență, un subiect pe care fostul ministru „l-a ignorat ușor”.

Întrebată ce le reproșează celor patru miniștri, Alina Gorghiu a răspuns: „Despre cei plecați, numai de bine. Nu are sens să fac eu acum un inventar al gafelor sau al greșelilor unor miniștri”.

Copreședintele PNL a menționat că mai importantă este decizia premierului Dacian Cioloș, care a ajuns la concluzia că acei miniștri nu au performat sau nu au performat suficient.

„În momentul în care premierul ajunge la această concluzie și face schimbarea, nu pot decât să urez succes următorilor miniștri”, a adăugat Gorghiu.

Citeşte şi: Cine sunt noii miniştri propuşi de Dacian Cioloş la remaniere

Potrivit ei, se poate face performanță într-un minister și într-o singură lună.

„Poți lua decizii în două secunde sau poți să nu iei decizii într-un an de zile. Sunt miniștri care se pare că nu au luat decizii într-un interval de opt — nouă luni și atunci că evident am speranța de la cei noi că vor lua deciziile potrivite’, a mai spus Alina Gorghiu.

Întrebată dacă mai trebuie schimbați și alți miniștri, copreședintele PNL a menționat că evaluarea nu o face ea, dar, ca om politic, privește cu mare atenție la o comunicare mai bună din partea unor miniștri.

„La Agricultură, ministrul nu avea nicio vină. Eu știu că s-a cerut foarte des demisia acestui ministru și poate că nu a avut de fiecare dată declarațiile bine împachetate, la nivel public, dar vina pe toată povestea aceea cu subvențiile venea de la guvernul de dinainte”, a explicat Gorghiu.

Ea le-a transmis și un sfat miniștrilor: „Aș vrea să îi văd pe toți explicând ce fac, cum fac și ce proiecte bune au, pentru că multe din proiectele lor sunt foarte bine, trebuie doar publicate public mai apăsat”.

Despre Marius Dumitru, ministrul propus al Educației, Alina Gorghiu a precizat că nu crede că prezența acestuia într-o structură de control a lucrărilor de doctorat, respectiv CNATDCU, l-a recomandat pentru această funcție.

„Sunt foarte multe alte lucruri despre acest ministru care se pot spune și sunt convinsă că va avea un parcurs frumos la minister”, a completat ea.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, marţi, înlocuirea a patru miniştri din cabinetul său. Este vorba despre ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni, Dan Stoenescu şi ministrul Transporturilor, Dan Costescu. Miercuri dimineaţă, premierul va merge la preşedintele Klaus Iohannis cu noile propuneri.

Citeşte şi: Patru miniştri, REMANIAŢI de premierul Dacian Cioloş VIDEO

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Proiectul ambițios al lui Ceaușescu care a rămas de izbeliște. Lucrarea de infrastructură ar fi pus România în rând cu Italia sau Franța
Capital.ro
Avertisment pentru toți clienții Digi. Te lasă fără bani în contul bancar. Nu răspunde la telefon!
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
Lovitură de proporții: România depășește toate așteptările!
Adevarul
Orașul din România care „fierbe” după ce o gașcă de golani a snopit în bătaie un olimpic. Șeful Poliției face declarații revoltătoare
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Încă o escrocherie ne poate lăsa cu conturile goale. Metoda ingenioasă a hoților
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depuneriea dosarelor
Capital.ro
România e în lacrimi. A murit marea campioană olimpică la gimnastică a țării
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
România învinge Kosovo în primul meci din Liga Națiunilor
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...