Alocaţii 2022. Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a explicat că sunt cazuri punctuale, iar unitățile de învățământ sau beneficiarii trebuie să trimită adeverință la ANPIS că respectivii sunt încă elevi, potrivit G4media.
„Băiatul meu a primit alocația de 243 lei de când a împlinit 18 ani până în luna iunie, dar pe iulie nu a mai primit ca și când nu ar mai fi elev. I-ar fi prins bine și banii ăștia în vacanță, chiar dacă nu sunt mulți”, a semnalat pe Facebook tatăl unui băiat care a împlinit 18 ani în luna ianuarie și care din toamnă este elev în clasa a XII-a.
Alocaţii 2022. Majorarea la 950 de lei, publicată în Monitorul Oficial, se aplică din această lună
„Sunt cazuri izolate și punctuale, pentru care ANPIS nu a primit de unitatea de învățământ situația elevilor înscriși în anul școlar 2022-2023. În aceste situații, fie tinerii respectivi așteaptă până în toamnă ca liceul să trimită această situație, fie iau de la secretariatul unității de învățământ o adeverință în acest sens care poate fi depusă fie fizic, fie online la ANPIS”, a precizat secretarul de stat.
ALOCAŢII 2022. Cum poţi obţine bani de la UE pentru copilul tău, ce este alocaţia europeană
Acesta a explicat că, potrivit legii, alocația se acordă celor care au împlinit 18 ani doar până la finalizarea studiilor liceale, cu obligația ca aceștia să urmeze cursurile.
Alocația de stat pentru copii este de 243 de lei pe lună de la 2 la 18 ani, iar după această vârstă până la finalizarea cursurilor în învăţământul liceal sau profesional.