Alocaţii 2024. Vești bune pentru părinţi, în 2024 vor câștiga 3.000 de euro pentru fiecare copil

Germania a majorat alocațiile pentru copii de la 1 ianuarie. Pentru a putea aplica pentru alocația copilului/ copiilor în Germania – numită Kindergeld, solicitantul trebuie să fie plătitor de taxe pe teritoriul Germaniei.
Filip Stan
07 ian. 2024, 10:20
Alocaţii 2024. Vești bune pentru părinţi, în 2024 vor câștiga 3.000 de euro pentru fiecare copil

Alocaţii 2024, Kinderfreibetrag 2024 – Vești bune pentru părinții din Germania. Deducerea fiscală pentru copii va crește în noul an. Părinții vor câștiga aproape 3.000 de euro pe an pentru fiecare copil.

În Germania au dreptul la alocație toți copiii care au reședința în acest stat sau în Statele Membre UE/SEE sau Elveția dacă unul dintre părinți desfășoară activitate în Germania.

Alocația se acordă până la 18 ani sau până la 25 ani pentru tinerii care urmează studii liceale sau universitare.

Alocaţii 2024: Se poate lua alocație și în România, și în Germania?

Răspunsul la întrebarea dacă se poate lua alocație și în România și în Germania are loc de interpretare! De principiu, da se poate lua alocație simultan și din România și din Germania, doar ținând cont de criteriile de mai jos.

În cazul în care copilul primește deja alocație din România, părintele sau solicitantul (dacă este bunica, bunicul, unchiul etc) are dreptul de a primi alocația și de la statul german, cu mențiunea că acesta va primi doar diferența dintre valoarea alocației Germania și valoarea alocației din România.

➜ Spre exemplu

Valoarea alocației din România: 49 EUR (243 lei)

Valoarea alocației din Germania: 250 EUR

Alocația pe care o va primi solicitantul este:

201 EUR din Germania + 49 EUR din România

Unde aplic pentru primirea alocației copilului în Germania?

Este important să știm că pot primi alocație atât copiii care locuiesc cu părinții în Germania, cât și cei ai căror părinți/ părinte lucrează pe teritoriul Germaniei și plătește taxe, chiar dacă copilul locuiește în România.

Unul dintre părinți lucrează în Germania, iar copilul este în România (Alocație Europeană)

În situația în care copilul a rămas în România cu unul dintre părinți ori ambii părinți sunt plecați la muncă în Germania, iar copilul locuiește în România cu o altă persoană care are grijă de el, legea spune că aceștia pot aplica pentru Alocația Europeană.

Alocaţii 2024: Ce este Kinderfreibetrag în Germania?

Kinderfreibetrag este strâns legată de alocația familială Kindergeld. Acestea sunt două forme de sprijin între care părinții din Germania pot alege. Care dintre ele este mai favorabilă, se stabilește automat de către fisc pe baza analizei declarației fiscale depuse. De obicei, se recomandă ca părinții să profite mai întâi de posibilitatea de a primi alocație pentru copii (Kindergeld), scrie ziarulroimanesc.de

Alocaţii 2024. Un covrig pe zi pentru copii din ianuarie, majorare nesemnificativă a alocaţiilor

Chiar dacă este probabil să primească și o scutire de impozit pentru copii (Kinderfreibetrag). Fiscul presupune că contribuabilul a depus o cerere de alocație familială (Kindergeld) și include automat această sumă în declarația de impozit. În situațiile în care contribuabilul nu plătește impozit sau suma de plătit este mică, alegerea Kindergeld se dovedește de obicei mai avantajoasă.

În 2023 scăderea impozitului pentru copii Kinderfreibetrag se ridică la 2.880 EUR. În 2024, aceasta va fi majorată la 2994 euro.

Cât va fi Kindergeld în Germania în 2024?
Kindergeld este o prestație plătită în Germania în fiecare lună pentru fiecare copil. Conform informațiilor actuale, cuantumul alocației Kindergeld în 2024 va fi același cu în 2023. Asta înseamnă că va fi 250 de euro pentru fiecare copil. În funcție de numărul de copii, sumele Kindergled 2024 vor fi după cum urmează:

  • pentru 1 copil: 250 euro
    pentru 2 copii: 500 euro
    pentru 3 copii: 750 euro
    pentru 4 copii: 1.000 euro
    pentru 5 copii: 1.250 euro

Pentru a putea aplica pentru alocația copilului/ copiilor în Germania – numită Kindergeld, solicitantul trebuie să fie plătitor de taxe pe teritoriul Germaniei.

Primirea alocației în Germania presupune ca solicitantul care aplică pentru alocația copilului (părintele sau persoana cu care locuiește copilul) lucrează sau a lucrat cel puțin 3 luni legal în Germania: indiferent dacă este vorba de contract pe perioadă determinată, nedeterminată, sezonier sau în calitate de persoană fizică autorizată.

Pentru cine este Kinderfreibetrag?
Deducerea fiscală pentru copii este disponibilă pentru copiii proprii sau adoptați ai contribuabilului. Contribuabilii au dreptul la scutire pentru un copil care:

  • are sub 18 ani în anul fiscal; cu toate acestea, dacă copilul împlinește 18 ani într-o anumită lună din an, scutirea se acordă proporțional doar pentru lunile în care a fost minor;
    nu are încă 21 de ani, nu lucrează, dar este înregistrat în Germania ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă;
    sub 25 de ani și continuă să studieze. În acest caz, este necesar să depuneți un certificat școlar corespunzător la administrația fiscală;
    nu se pot întreține singuri din cauza unui handicap fizic, mental sau emoțional. Condiția este ca handicapul să fie documentat înainte de vârsta de 25 de ani.

Alocaţii 2024. Vestea sfârşitul de an pentru milioane de familii, cresc banii acordaţi copiilor de la 1 ianuarie

Numărul total al persoanelor care trăiesc în Germania provenind din România (atât sași, șvabi cât și români, maghiari etc.) poate ajunge până la 2 000 000 de locuitori, așadar diaspora românească în această țară cea mai mare dintre toate cele românești care trăiesc în Uniunea Europeană, potrivit wikipedia

Sursa: Bundesfinanzministerium.de,

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Capital.ro
Românii să fie gata pentru CE E MAI RĂU. Traian Băsescu: Un sfârșit tragic
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Gabi Bădălău, zmeu în parcare. Gest riscant
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Asociația de proprietari îți ia banii. Toți proprietarii de apartamente trebuie să plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
substantial.ro
Incendiu puternic într-o zonă aglomerată din nordul Capitalei lângă stația de metrou Aurel Vlaicu
MediaFlux
Cine ia LOCUL lui BIDEN! S-a aflat după DEMISIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!