Este vorba de oamenii de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire, a confirmat, pentru AGERPRES, procurorul Corina Paraschivescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Şi fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, a fost reţinut în acest dosar, el fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, urmând ca, cel mai probabil, cei trei să fie duşi marţi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 – 2013 patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3 milioane euro prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare.
De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale.
Luni dimineaţă, Poliţiştii Capitalei au efectuat 11 percheziţii, la sediul LPF şi la locuinţa lui Dumitru Dragomir, şapte persoane fiind ridicare şi duse la audieri.
Parchetul Capitalei neagă faptul că ar fi fost făcute percheziţii şi la sediul RCS&RDS.