„Cu ajutorul celei mai „politicoase” operaţiuni militare speciale, Rusia urmăreşte obiectivul de a pune capăt genocidului de 8 ani al populaţiei din Donbass efectuat de către regimul criminal de la Kiev. Această muncă grea, care nu întotdeauna se bucură de recunoştinţă, va fi dusă la capăt, iar după victoria în acest război, adevărata pace va predomina în urma urmelor în ţara ucraineană„, potrivit unui text intitulat „Despre război şi pace în Ucraina” postat pe site-ul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.
Textul vorbeşte despre situaţia din Mariupol şi despre „ucronaziştii” din Regimentul Azov şi „mercenari străini” cu paşapoarte ucrainene.
De asemenea, anunţurile privind asistenţa acordată Ucrainei sunt considerate „retorică şi comportament din ce în ce mai militant”, al „Occidentului colectiv”, în timp ce despre Departamentul trezoreriei SUA, în text se afirmă că „se grăbeşte să devină un „lider al presiunii de sancţiuni” asupra Rusiei”.
În acelaşi, timp, în briefingul de presă susţinut vineri, purtătvarea de cuvânt a Ministerului Rus de Externe, Maria Zaharova, a spus: „Ucraina s-a transformat într-un loc care a acumulat mercenari de orice tip cu experiență de luptă în punctele fierbinți ale lumii. Cu siguranță, nu ofereau ajutor umanitar în aceste puncte fierbinți. Ei nu salvau oameni, ci îi ucideau cu brutalitate, îi torturau, îi luau ostatici și cereau răscumpărări. Au comis multe fapte teribile. Acum Ucraina a devenit un magnet pentru ei.
Regimul de la Kiev a atras peste 6.800 de mercenari din 63 de state în Ucraina de la începutul operațiunii militare speciale. Acest lucru se bazează numai pe date deschise. Nu vorbim despre acțiunile Ucrainei înainte de aceasta și dacă are alte resurse. Majoritatea mercenarilor din grupurile naţionaliste ucrainene sunt cetăţeni ai Poloniei, SUA, Canadei, României, Regatului Unit şi Georgiei„.
Citeşte şi Der Spiegel: Cancelarul Olaf Scholz riscă demiterea, din cauza indeciziei cu privire la Ucraina