Ambasada își va relua activitatea vineri, 27 noiembrie.
Citeşte şi: BAGAJ SUSPECT, în faţa Ambasadei Israelului din Bucureşti
Ziua Recunoştinţei a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoştinţă faţă de recolta miraculoasă obţinută în condiţii climaterice dure. În decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezoluţie prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare naţională a SUA.
Ziua Recunoştinţei este o importantă sărbătoare care se marchează în familie în general printr-o masă copioasă. Sărbătoarea de Ziua Recunoştinţei este o ocazie pentru reunirea prietenilor şi a familiei, dar şi un moment în care cetăţenii americani aleg să-şi exprime mulţumirea pentru libertăţile de care se bucură, pentru hrană, căminul lor şi celelalte lucruri bune.
Mulţi americani îşi fac timp în această perioadă pentru a participa la acţiuni caritabile de strângere de fonduri sau pentru a pregăti hrană pentru cei săraci în locuri special amenajate, la biserici sau la adăposturile pentru cei fără case.
Această zi marchează începutul „sezonului sărbătorilor” care continuă până de Anul Nou, iar vinerea de după Ziua Recunoştinţei este, în mod tradiţional la americani, cea mai aglomerată zi de făcut cumpărături, aşa-numita „Black Friday”. Magazinele deschid foarte devreme şi au oferte speciale pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, iar cumpărătorii formează cozi la centrele comerciale încă din cursul nopţii.