Ambasada Suediei s-a folosit de un clip viral pentru a ironiza îndemnul lui Klaus Iohannis, în ziua cu un record de infectări de coronavirus, să se apuce de golf, „un sport deloc exclusivist”. Şi comentariile au fost pe măsură: „Nu il vreti voi? Vi-l dam cu tot cu crose. O sa incerce sa il puna pe unu Citu prim ministru…” sau „Ambasadorul Suediei va fi convocat la Cotroceni”.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la evenimentului organizat de compania Dacia Renault cu prilejul decernării premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiţă”, că golful, un sport care nu e deloc exclusivist şi care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, se poate practica la orice vârstă, încurajând pe cât mai mulţi să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacţii.
”Mă bucur să întâlnesc aici atâţia oameni pasionaţi de golf, un sport care nu este deloc exclusivist şi care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mişcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă şi încurajez pe cât mai mulţi să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacţii”, a afirmat preşedintele.
El l-a felicitat pe preşedintele Clubului de Golf „Paul Tomiţă” pentru calitatea deosebită a bazei sportive. ”Faceţi o treabă foarte bună, domnule Werner Keul, şi sunt convins că veţi continua cu aceeaşi pasiune! Mă bucur să fiu aici şi doresc să îi felicit pe campionii acestui turneu, dar şi pe campionul industriei auto naţionale, Dacia Renault”, a declarat Iohannis.
El a subliniat că performanţa nu se poate obţine fără bani şi că sportul românesc are mare nevoie de politici publice mai bine ţintite, de resurse, de infrastructură modernă şi accesibilă, dar mai ales de implicare la toate nivelurile de organizare administrativă, economică şi socială.
https://www.facebook.com/SwedishEmbassyinBucharest/posts/4016902468414398
Cât de mult costă să joci golf, sportul „deloc exclusivist” promovat de Klaus Iohannis
Golful are imaginea unui sport exclusivist, practicat de bancheri, oameni de afaceri și, în general, persoane cu o situație financiară peste medie.
Opinia generală este că golful e un sport costisitor, inaccesibil multor categorii sociale. Dacă ești începător, mai întâi ai nevoie de lecții de la profesioniști. Pentru a te acomoda cu crosele și că să înveți tehnicile de lovire trebuie să plătești în jur de 200 de lei pentru fiecare oră de pregătire.
Apoi, dacă nu ești membrul unui club, va trebui să achiți o taxă pentru închirierea terenului. Aceasta variază între 200 și 600 de lei, în funcție de teren și de numărul de cupe. Prețul pentru un coș cu mingi (de obicei în jur de 60 de mingi) variază, de asemenea, între 10 și 50 de lei, iar închirierea unei truse de golf costă în general 100 lei. Dacă îți dorești să ai un însoțitor pe teren va trebui să plătești în jur de 100 de lei, prețul pentru un trolley variază între 30 și 50 de lei, iar în unele locuri va trebui să plătești și o taxă de vestiar. Așadar, o partidă de golf poate costa între 400 și 1.000 de lei.
Desigur, sunt multe cluburi care oferă pachete speciale pentru membri. Se plătește o taxă anuală, dar, în general, media lunară variază între 400 și 2.000 lei.
În cazul în care îți dorești să îți cumperi propriul set de crose, prețul pentru unele Wilson este de aproximativ 1.400-1.600 lei în magazinele din România. Totuși, sunt crose care costă și mii și zeci de mii de euro, dar am ales prețurile accesibile.
Ca o comparație, observăm că golful este mult mai scump de practicat decât tenisul, un alt sport considerat costisitor. La tenis, închirierea unui teren pentru o oră costă între 25 și 100 lei. De asemenea, o rachetă de tenis poate fi achiziționată cu prețuri între 200 și 800 lei, cu mențiunea că există unele și mult mai scumpe, a făcut calculele spotmedia.ro