În aceeași rețea socială, Haley a distribuit apoi un link către fotografii de la manevre efectuate duminică de aviațiile militare americană, japoneză și sud-coreeană în peninsula Coreea. Statele Unite au participat la exercițiu cu două bombardiere supersonice B-1B, ca răspuns la lansarea de vineri a unei rachete balistice intercontinentale nord-coreene.
Ulterior, într-o declarație la Naținile Unite, ambasadoarea SUA a afirmat că „o nouă rezoluție a Consiliului de Securitate care nu crește semnificativ presiunea internațională asupra Coreei de Nord nu are nicio valoare. De fapt, este mai rea decât nimic, deoarece îi trimite dictatorului nord-coreean mesajul că comunitatea internațională nu dorește să se confrunte serios cu el”. „China trebuie să decidă dacă vrea în sfârșit să facă acest pas vital”, a adăugat ea.
Reuters reamintește că Statele Unite discută cu China un proiect de rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU pentru impunerea unor sancțiuni mai dure împotriva Coreei de Nord. Documentul a fost propus Beijingului de Haley după ce Coreea de Nord a testat o rachetă intercontinentală pe 4 iulie, iar între timp Phenianul a mai efectuat un test similar. Marțea trecută, ambasadoarea declarase că SUA au înregistrat progrese în dialogul cu China.
Unii diplomați se așteptau la o nouă convocare a Consiliului de Securitate luni, dar încă nu a fost formulată nicio cerere în acest sens. Surse diplomatice menționate de Reuters afirmă că Rusia și China consideră că nu trebuie adoptate noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord decât dacă regimul de la Phenian testează o rachetă cu rază lungă de acțiune sau o armă nucleară. Un oficial din ministerul apărării de la Moscova a afirmat că racheta nord-coreeană lansată vineri a fost de tipul cu rază medie, contrazicând astfel evaluarea Pentagonului și a militarilor sud-coreeni potrivit cărora racheta a fost intercontinentală.