La eveniment au participat membri ai comunităţii româneşti din zona metropolitană Washington, studenţi, profesori, tineri cu preocupări în domeniul antreprenorial, public interesat de dezvoltarea economică a României şi de oportunităţi de afaceri.
În cuvântul de bun venit adresat participanţilor, ambasadorul George Cristian Maior a subliniat rolul esenţial al diasporei în dezvoltarea economică a României şi i-a încurajat pe cei prezenţi să susţină eforturile autorităţilor române şi să investească în ţara de origine.
Referindu-se la Centenarul Marii Uniri, ambasadorul român a menţionat că Ambasada României la Washington va organiza evenimente de marcare a momentului istoric, la care sunt aşteptaţi să participe cât mai mulţi membri ai comunităţii româno-americane, capabili să dea dovadă de solidaritate în susţinerea intereselor României în SUA.
În cadrul evenimentului de informare au fost prezentate, de către specialiştii organizaţiilor care gestionează proiectul, scopul, condiţiile de înscriere necesare pentru a beneficia de finanţare în cadrul proiectului, criteriile de selecţie în vederea accesării programului online de formare antreprenorială, precum şi beneficiile aduse prin implementarea programului.
Proiectul urmăreşte dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor necesare înfiinţării şi dezvoltării unei afaceri în România pentru un număr de 250 de persoane fizice din Diaspora, prin furnizarea unui program de formare antreprenorială. De asemenea, unul dintre obiective este oferirea unui număr de 30 de finanţări de tip start-up, în valoare de câte 177.000 lei fiecare, pentru câştigătorii concursului de idei de afaceri. Mai multe detalii pot fi găsite accesând pagina de web: diasporainvest.ro.
Asociaţia Centrul de Dezvoltare SMART este o asociaţie nonprofit, apolitică, a cărei activitate se concentrează pe implementarea de proiecte sociale, creşterea ratei de angajare a persoanelor provenind din medii vulnerabile, susţinerea de servicii de informare, orientare, mediere, consiliere profesională şi cursuri de formare profesională, activităţi de antreprenoriat şi consultanţă în afaceri.
Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie neguvernamentală, care funcţionează ca o platformă de networking şi sprijin reciproc pentru membrii săi.
Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători (PTIR) militează pentru susţinerea, apărarea, promovarea şi reprezentarea intereselor profesionale, economice şi sociale ale tinerilor întreprinzători din România, stimulând şi promovând spiritul antreprenorial.