Ambasadorul Rusiei în România, despre incidentul cu maşina care a intrat în poarta misiunii diplomatice: Este un „adevărat atac terorist”. MAE consideră „pripită și complet nepotrivită și inoportună calificarea în orice fel a acestui incident”

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a declarat miercuri că incidentul în care un bărbat a intrat cu mașina în poarta ambasadei de la Bucureşti poate fi numit "un adevărat atac terorist".
Filip Stan
06 apr. 2022, 12:15
Ambasadorul Rusiei în România, despre incidentul cu maşina care a intrat în poarta misiunii diplomatice: Este un

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a declarat că incidentul de miercuri dimineaţa când o maşină condusă de un bărbat a lovit poarta de acces în curtea misiunii diplomatice a Rusiei după care a fost incendiată chiar de către şofer poate fi numit „un adevărat atac terorist”.

„Astăzi, dimineața devreme, a avut loc de fapt un atac terorist, deși există multe circumstanțe care fac acest incident mai greu de înțeles”, a spus Valery Kuzmin la postul de televiziune Rossiya-24, citat de iz.ru.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a mai subliniat că personalul misiunii diplomatice a primit în mod repetat amenințări directe.

„Atmosfera care se dezvoltă treptat aici este foarte tensionată. Ambasada a primit în mod repetat amenințări directe prin e-mail – în care se făcea referire la „explozie”, „răzbunare”, a spus Ambasadorul Rusiei în România.

MAE consideră „pripită și complet nepotrivită și inoportună calificarea în orice fel a acestui incident”

Ministerul Afacerilor Externe respinge luarea de poziție a Ambasadei Federației Ruse la București în urma incidentului regretabil care a avut loc în această dimineață.

Astfel, MAE consideră ca pripită și complet nepotrivită și inoportună calificarea în orice fel a acestui incident.

MAE respinge totodată orice atribuire de context sau semnificație politică acestui incident tragic și face apel ca Ambasada Federației Ruse să manifeste reținere maximă în oferirea oricăror interpretări înaintea finalizării anchetei autorităților responsabile. Până la finalizarea anchetei și comunicarea rezultatelor acesteia de către autoritățile române competente, orice fel de ante-pronunțări reprezintă doar speculații nefondate.

MAE evidențiază, în mod special, că nu a fost afectată integritatea personalului Ambasadei Federației Ruse în România și a clădirii acesteia.

MAE atrage atenția că instituțiile responsabile din România au dispus, încă din data de 24 februarie 2022, ca dispozitivul de pază și protecție alocat Ambasadei Federației Ruse să fie suplimentat. În plus, la 5 martie, a fost dispusă o nouă măsură de consolidare a efectivelor de protecție a Ambasadei Federației Ruse, prin alocarea unui noi echipe de patrulare, sprijin și intervenție.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază că aceste măsuri de suplimentare a efectivelor de protecție au fost dispuse inclusiv pentru a veni în mod operativ în întâmpinarea solicitărilor Ambasadei Federației Ruse.

MAE reiterează, și cu acest prilej, condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei, fiind comise în zone din Ucraina aflate sub ocupația forțelor armate ruse la momentul comiterii lor. România consideră că este foarte important ca toți cei care au comis aceste fapte să fie investigați, aduși în fața justiției și să răspundă pentru faptele lor.

 

Vă reamintim că o maşină a intrat în zidurile care înconjoară Ambasada Rusiei la Bucureşti şi a luat foc. În maşină se afla o singură persoană – un bărbat, care a murit pe loc. Incidentul s-a produs miercuri dimineaţă, în jurul orei 6.00.

La volanul maşinii care a intrat miercuri dimineaţă în poarta de acces a curţii Ambasadei Rusiei la Bucureşti se afla Bogdan Drăghici, președintele Asociaţiei TATA. Soferul a intrat intenţionat cu maşina în gardul misiunii diploimatice, apoi după o discuţie în contradictoriu cu jandarmul care păzea poarta ambasadei, s-a autoincendiat. Bărbatul a murit, trupul său fiind găsit carbonizat în maşină.

„In această dimineață, în jurul orei 06.00 a fost sesizat un eveniment, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit șoseaua și s-a lovit de gardul unei reprezentanțe diplomatice.

Conducătorul auto este decedat și a fost nevoie de intervenția colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism.

Au fost aplicate restricții rutiere pe șoseaua Kiseleff, pentru efectuarea cercetării la fața locului”, a transmis Poliţia Capitalei.

Procurorul de la Parchetul Tribunalului Bucureşti care se ocupă de cazul bărbatului decedat miercuri dimineaţă după ce s-a lovit cu maşina de poarta Ambasadei Rusiei a declarat că în interiorul autovehiculului au fost găsite recipiente pentru substanţe inflamabile.

„Din primele date, evenimentul a constat în lovirea porţilor cu maşina, urmată de incendiere în propriul autoturism. (…) Maşina a intrat în poartă, iar imediat după persoana aflată în autoturism a aprins un dispozitiv şi în felul acesta s-a produs incendiul din interiorul maşinii, rezultatul fiind carbonizarea. (…) În interiorul maşinii au fost găsite recipiente pentru substanţe inflamabile. În momentul acesta sunt puse cap la cap informaţiile care vor contura traseul pe care l-a avut, inclusiv înainte de eveniment”, a afirmat procurorul.

Întrebat dacă gestul poate fi considerat unul terorist, anchetatorul a răspuns: „Nu există la momentul acesta elemente concrete într-un asemenea sens, nu putem afirma la momentul acesta că acest gest ar avea legătură cu altceva decât cu circumstanţe personale”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Gigantul german care va deschide o nouă fabrică în România. Vor fi 1500 de locuri de muncă, investiția e de sute de milioane de euro
Capital.ro
Simona Halep a făcut anunțul despre copil: Acesta este viitorul pe care mi-l doresc!
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Manelistul Jador, gest controversat la un concert. S-a filmat când dădea bani publicului. „Dacă îi muncea, nu îi mai arunca” VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
O vacanță cu gust. Topul orașelor cu cea mai bună mâncare
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Ungurii lovesc chiar în inima Transilvaniei. Ungaria acuză România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Priscilla Presley omagiază memoria lui Elvis la 47 de ani de la moartea sa
MediaFlux
A VENIT DECIZIA! Cu CÂT CRESC PENSIILE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...