Ambasadorul Rusiei în Suedia: Ne doare-n cot de sancţiunile occidentale

Statele Unite şi aliaţii spun că Rusia ar putea invada Ucraina în orice moment. Rusia, care are peste 100.000 de soldaţi în apropierea Ucrainei, neagă să aibă un astfel de plan.
Filip Stan
14 feb. 2022, 06:45
Ambasadorul Rusiei în Suedia: Ne doare-n cot de sancţiunile occidentale

Rusiei nu îi pasă de riscurile unor sancţiuni occidentale în cazul invadării Ucrainei, a afirmat ambasadorul Rusiei în Suedia, Viktor Tatarinţev, citat de Agerpres. ”Îmi scuzaţi exprimarea, dar ne doare în cot de toate sancţiunile lor”, a declarat Tatarinţev într-un interviu difuzat sâmbătă noaptea pe website-ul cotidianului suedez Aftonbladet.

Ucraina reacţionează în faţa mobilizării Rusiei la graniţă. „Armata este pregătită să riposteze. Nu vom face jocul dușmanului care încearcă să ne intimideze” VIDEO
Occidentalii se tem că Rusia va invada Ucraina vecină şi ameninţă Moscova cu ”sancţiuni dure” economice în acest caz.

”Ne-au fost impuse deja astfel de sancţiuni şi într-un sens ele au avut efecte pozitive asupra economiei şi agriculturii noastre”, a subliniat experimentatul diplomat rus, care vorbeşte cursiv limba suedeză, potrivit Agerpres.

”Am fost capabili să ne sporim exporturile. (De exemplu) Nu avem brânză italiană sau elveţiană, dar am învăţat să fabricăm brânză rusă la fel de bună utilizând reţete italiene sau elveţiene. Noi sancţiuni nu ar aduce nimic pozitiv, dar de asemenea situaţia nu ar fi atât de gravă cum spune Occidentul”, a explicat ambasadorul Rusiei.

Ucraina oligarhilor. Conflictul dintre Zelenski şi miliardarul Ahmetov poate arunca ţara în braţele Rusiei, dedesubturile unui război mai periculos decât cel armat
În opinia sa, ţările occidentale nu înţeleg mentalitatea rusă. ”Cu cât Occidentul face mai multe presiuni asupra Rusiei, cu atât mai puternic va fi răspunsul rus”, a continuat el.

Occidentul se teme că Rusia va invada Ucraina după ce Moscova a desfăşurat peste 100.000 de militari în apropierea frontierelor ucrainene. Ambasadorul Viktor Tatarinţev a dat însă asigurări că Rusia încearcă să evite un război. ”Este dorinţa cea mai sinceră a liderilor noştri politici. Ultimul lucru pe care îl vor oamenii în Rusia este războiul”, a adăugat ambasadorul Rusiei în Suedia.

Joe Biden a discutat cu Volodimir Zelenski şi i-a transmis că SUA vor răspunde „rapid şi hotărât” la o agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei

Preşedintele Joe Biden i-a transmis, duminică, omologului ucrainean Volodimir Zelenski, într-un apel telefonic de aproximativ 50 de minute, că SUA vor răspunde „rapid şi hotărât”, dacă Rusia va face paşi suplimentari spre invazie, informează CNN.

„Preşedintele Biden a precizat că Statele Unite vor răspunde rapid şi hotărât, împreună cu aliaţii şi partenerii săi, la orice agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei. Cei doi lideri au convenit asupra importanţei de a continua pe calea diplomaţiei şi a descurajării ca răspuns la prezenţa rusă la graniţele Ucrainei”, a anunţat Casa Albă.

Un oficial ucrainean cu rang a declarat că Zelenski a cerut Washingtonului să ofere un sprijin militar şi financiar mai mare Ucrainei şi i-a solicitat lui Biden să viziteze Ucraina cât mai curând posibil. Oficialii americani au spus că o vizită a lui Biden în Ucraina este extrem de improbabilă.

Oficialul a declarat pentru CNN că Zelenski a folosit apelul pentru a sugera ceea ce a descris drept „idei concrete pentru a diminua ameninţarea rusă la adresa Ucrainei”, cum ar fi oferirea de sprijin militar mai mare, inclusiv armament mai avansat.

Zelenski i-a subliniat, de asemenea, lui Biden necesitatea unui pachet financiar semnificativ pentru Ucraina, potrivit oficialului.

Oficialul a declarat pentru CNN că liderul ucrainean i-a subliniat omologului său din SUA că un sprijin economic puternic îi va arăta lui Putin că Occidentul este alături de Ucraina şi că impactul escaladării nu va da roade.

Casa Albă, contactată pentru comentarii, a afirmat, printr-un oficial, că administraţia explorează „sprijin macroeconomic suplimentar pentru a ajuta economia Ucrainei”.

Discuţia lui Biden cu Zelenski vine după ce preşedintele american l-a avertizat pe preşedintele rus Vladimir Putin că SUA şi aliaţii săi vor răspunde „decisiv şi vor impune costuri rapide şi severe” Rusiei în cazul liderul de la Kremlin se va decide să invadeze Ucraina.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Noua taxă pentru șoferi în România. Se plătește obligatoriu din 2024. O achiți timp de 5 ani
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
FSB DEJOACĂ ATACURI TERORISTE ÎN DAGHESTAN: TREI SUSPECȚI ARESTAȚI ÎN KASPIK
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!