„Vă mulțumesc pentru că ați inițiat și susținut această decizie. Este o dovadă de respect și recunoaștere a personalității lui Elie Wiesel. România este în prezent cel mai bun exemplu în ceea ce privește recunoașterea Holocaustului și a ceea ce a însemnat acesta pentru întreaga omenire”, a spus ambasadorul Hans Klemm în cadrul unei întâlniri la Primăria Capitalei.
Laureat al premiului Nobel, Elie Wiesel, a fost scriitor și ziarist american în limbile franceză, engleză, idiș și ebraică, eseist și filosof umanist, activist în domeniul drepturilor omului, născut într-o familie de evrei din România, supraviețuitor al Holocaustului.
Ambasadorul SUA şi-a exprimat intenţia ca Ambasada Statelor Unite să fie un „bun vecin” pentru bucureșteni, precum şi dorința de a colabora cu Primăria Capitalei pentru încurajarea investițiilor americane în zonă.
El a sugerat, de asemenea, că programul Fulbright ar putea reprezenta o platformă excelentă de cooperare între universitățile americane, pe de o parte, și facultățile și centrele de cercetare din București, de cealaltă parte.