„Am reușit să ocupăm 33% din locurile libere cu bugetare. O altă problemă discutată a fost stimulentul din pandemie pentru personalul de pe Ambulanță, care din 15 august nu beneficiază de spor. Începând cu 1 noiembrie, sperăm ca legislația să fie aplicată și să se acorde spor 25%.
O altă problemă delicată a rămas salarizarea personalului de pe Ambulanță, care a rămas mică față de asistentul medical, lucru ce face neatractiv postul. Am convenit ca să facem o analiză privind numărul de angajați, iar guvernul a fost de acord să facă o reîncadrare. Am discutat și despre pensiile de urmaș pentru angajații care au pierdut rude de coronavirus. Am discutat și urmează să se facă un proiect”, a declarat un reprezentant al ambulanțierilor.
Premierul Ludovic Orban a avut, marţi dimineaţa, o întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa”. La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.
Revendicările Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România sunt: suplimentarea cu personal în serviciile de ambulanţă, rectificarea bugetară la nivelul necesarului pentru a asigura drepturile salariale şi cheltuieli materiale necesare pentru continuitatea activităţii în serviciile de ambulanţă, reaşezarea salarizării asistentului medical, a managerului general şi a membrilor comitetului director din serviciile de ambulanţă.
Totodată, pe lista de revendicări se mai află salarizarea întregului personal din Serviciile Publice de Ambulanţă începând cu 1 ianuarie 2021 la nivelul grilei anului 2022, precum şi asigurarea pensiei de urmaş familiei acestuia în urma decesului personalului din Serviciile Publice de Ambulanţă în lupta cu virusul COVID-19.