Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Craiova va fi reabilitat. Vezi cât costă proiectul de renovare

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova au început, marţi, în cadrul unui proiect de peste 34 de milioane de lei din fonduri europene, care a fost întocmit în urmă cu cinci ani, dar care din lipsa banilor nu a putut fi pus în aplicare.
Romania TV
08 mai 2012, 15:20
Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Craiova va fi reabilitat. Vezi cât costă proiectul de renovare

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Florin Petrescu, a afirmat, marţi, că reabilitarea Ambulatoriului este foarte importantă, întrucât, anual, aproximativ 270.000 de persoane se tratează în această unitate, transmite Mediafax.

El a precizat că, pe parcursul lucrărilor, se vor crea „fluxuri de circulaţie” care să nu afecteze actul medical sau confortul pacienţilor.

„Aşteptăm de mult timp această lucrare la Ambulatoriul spitalului nostru, pentru că se simţea nevoia unei schimbări majore în ceea ce priveşte reabilitarea spitalului, fiind o unitate medicală care funcţionează de 40 de ani. (…) Prin intermediul acestui proiect vom reuşi să oferim condiţii mai bune pacienţilor, pentru că anual sunt consultate aici 270.000 de persoane. Este un ambulatoriu integrat cu spitalul, pentru că nu se comportă numai ca un ambulatoriu de specialitate. Trebuie să spunem că proiectul vizează şi o mai bună dotare al acestui ambulatoriu. Consider că este primul moment important după construcţia acestui spital şi sperăm ca aceste lucrări să ducă la recunoaşterea ambulatoriului”, a afirmat managerul SCJU Craiova, Florin Petrescu.

Valoarea totală a proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului de specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova” este de 34.506339,06 lei (8,2 milioane de euro), dintre care 24 de milioane provin din fonduri europene, iar restul sunt alocaţi de la bugetul de stat şi de la Consiliul Judeţean Dolj.

Proiectul cuprinde, pe lângă reabilitarea Ambulatoriului, modernizarea secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, a lifturilor, precum şi a sălilor de operaţie.

Prezent la deschiderea lucrărilor, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că prioritar rămâne transformarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova dintr-o unitate medicală de gradul al doilea într-una de gradul întâi, potrivit clasificării Ministerului Sănătăţii.

El a mai spus că proiectul reabilitării Ambulatoriului face parte dintr-o stategie investiţională pe termen lung a Consiliului Judeţean Dolj, până în prezent fiind modernizată Secţia de Terapie Intensivă pe două etaje.

„La acest proiect al Ambulatoriului lucrăm de peste cinci ani şi iată-ne azi (n.r. – marţi) ajunşi în această fază în care dăm ordinul de începere a lucrărilor. Am urmărit în aceşti ani programul prin care noi puteam obţine această finanţare pentru reabilitatrea Ambulatoriului pe care am putut într-un final să o obţinem prin Programul Operaţional Regional. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova este în subordinea directă a Ministerului Sănătăţii, însă noi suntem proprietari ai clădirii. Am luat această decizie de a ne da mâna şi a face ceva cu acest spital după mai bine de 40 ani”, a declarat Ion Prioteasa.

Preşedintele CJ Dolj a mai spus că, pe viitor, se doreşte repararea şi modernizarea celor 26 de săli de operaţie, care se va face în etape şi nu va afecta actul medical.

„Dacă nu vom găsi resurse suficiente să intervenim, va trebui să începem reabilitarea spitalului pe etape, pentru că altcineva nu ne ajută. În acest fel ne-am gândit să reparăm cele 26 de săli de operaţii, am reabilitat deja Secţia de Terapie Intensivă pe două etaje, iar acum ne aflăm în faza în care reparăm nouă din cele 12 lifturi ale spitalului”, a mai spus Prioteasa.

Ion Prioteasa a mai afirmat că din bugetul judeţului se ia în considerare o investiţie nouă privind construirea unei unităţi medicale specializate pe tratarea cazurilor de cardiologie.

„Dorim să ne implicăm şi mai mult la spital, pentru că municipiul Craiova este singurul din ţară cu Universitate de Medicină, dar care are un spital de gradul al doilea, deşi unitatea medicală deserveşte întreaga regiune Oltenia. Trebuie să facem toate eforturile pentru a-l aduce la stadiul unui spital de gradul întâi, pentru că se pierd în acest fel peste 100 de miliarde de lei vechi anual, bani care ar trebui să se regăsească în tratamentul oamenilor din această zonă. (…) În aceste zile, specialiştii de la Consiliul Judeţean şi cei de la spital s-au pus de acord ca în zona de lângă Urgenţa spitalului să concesionăm teren către o firmă sau să construim chiar noi o clinică, în care să se rezolve problemele de cardiologie pentru care, în prezent, pacienţii sunt trimişi cu elicopterul sau cu SMURD-ul la Bucureşti. Cred că vom avea o implicare directă a Consiliului Judeţean Dolj în construirea acestei unităţi din bugetul propriu, cel mai probabil anul viitor. Această clinică va avea o sală de operaţii modernă şi un salon de circa 20-25 de paturi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

DailyBusiness
Categoria de români care poate primi ajutor de 200.000 de euro din partea statului. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Cine este fostul soț al Mădălinei Pamfile. Cei doi s-au despărțit la un an după nunta din Dubai
Bzi.ro
De ce a dat-o în judecată Antena 1 pe soția lui Florin Dumitrescu: Se cer despăgubiri de jumătate de milion de lei!
Fanatik.ro
Ce să pui în cafeaua de dimineață în loc de zahăr sau miere. Ingredientul banal care îi taie gustul amar și care are foarte puține calorii
Capital.ro
Lovitură supremă pentru Călin Georgescu. Judecătorii CCR sunt hotărâți. Cine îi ia locul
Playtech.ro
Dan Negru, reacție tranșantă după retragerea Simonei Halep: “I-aș cere să nu mai spună niciodată suntem o țară...
DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Adevarul
Imaginea virală cu un bolid de lux lângă o căruță, pe șosea, le-a aprins imaginația românilor: „România, țara tuturor bugetelor”
wowbiz.ro
Mihaela a murit alături de tatăl ei, după ce s-au scufundat cu mașina în râul Olt! Ce a apucat tânăra să facă în ultimele clipe de viață?
Spynews
Despărțire șoc în showbiz! Mădălina Pamfile nu mai formează un cuplu cu tatăl copiilor! Primele declarații
Spynews
Rețeta de prăjitură cu biscuiți și ciocolată fără coacere. Îți vei surprinde familia cu acest desert
Evz.ro
Cum să cureți fierul de călcat în interior. Cea mai ieftină soluție, o ai în casă
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Un autobuz STB a luat foc azi dimineață în București! Ce s-a întâmplat cu pasagerii. Pompierii au intervenit de urgență
Cancan.ro
Roman Babițchi, soțul Monalisei, acuzații GRAVE la adresa salonului de înfrumusețare: Asta nu era procedura Morpheus. Au încercat să ascundă crima
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Adevărul despre moartea Elodiei Ghinescu. Dan Diaconescu a dezvăluit totul după ani de zile
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
A fost găsit! Un român dat dispărut cu 23 de ani în urmă și considerat mort de familie a apărut acum în mod miraculos
substantial.ro
CIA transmite Casei Albe o listă neclasificată cu angajați, stârnind îngrijorări legate de securitate
MediaFlux
Poți să rămâi FĂRĂ PENSIE. Ce documente trebuie să depui NEAPĂRAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Locomotivele fabricate în România care rup norii în Europa. Nu țin cont de vreme (VIDEO)