„Acordarea de măriri salariale și a unor drepturi (tichete valorice, prime de Crăciun, etc) doar pentru membrii unui sindicat, nu tuturor angajaților reprezintă discriminare conform art. 2 alin. 1, coroborat cu art. 2 lit. a, c, f din OG 137/ 2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare. În mod similar, desfacerea contractelor de muncă, respectiv schimbarea din funcțiile de conducere a angajaților, pe criteriul apartenenței sindicale, reprezintă discriminare conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 2 lit. a, c, f din OG 137/ 2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al CNCD.
„Reclamantul este sindicatul ai cărui membri au fost discriminați. Este o discriminare pe criteriul apartenenței sindicale, care afectează raporturile de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost de aceeași părere în punctul de vedere pe care l-a avut în dosarul cauzei”, a afirmat, miercuri, pentru AGERPRES, președintele CNCD, Asztalos Csaba.
Societatea reclamată trebuie să publice în mass-media un rezumat al hotărârii CNCD. Hotărârea motivată va fi comunicată părților, în termen legal, și este supusă căii de atac la instanța de contencios-administrativ.