Amendă uriașă pentru românii care locuiesc la bloc și fac acest lucru. Un bărbat din Ploiești reclamă faptul că, în fiecare weekend, este deranjat de vecinii care fac grătar în spatele blocului. Acest lucru atrage sancțiuni de mii de lei.
Traiul la bloc poate fi un adevărat chin din cauza vecinilor care dau muzica tare, sunt zgomotoși la ore nepotrivite sau parfumează scara blocului cu tot felul de mirosuri.
Un ploieștean care locuiește în zona de Vest a Ploieștiului spune că, în fiecare vară, în weekend, grădina blocului este transformată în zonă de picnic, fumul și mirosul micilor fiind extraordinar de deranjante. Pe lângă asta, muzica răsună la ferestrele oamenilor, disconfortul fiind de nesuportat.
Citește și: Mare atenție, români! Amendă de 36.000 de euro pentru cei care ascultă muzică tare pe plajă
„Uneori cred că sunt ghinionist din fire. Când m-am mutat în bloc, până în Revoluție, parcă era altfel… Acum, parcă lumea și-a pierdut minițile. Auzi numai înjurături, farfurii sparte, țipete …
Asta nu ar fi nimic, dar la mine în bloc, o familie de la etajul II, a făcut un obicei ca, în fiecare weekend, să facă grătar, chiar lângă geamurile mele.
Lumea o să spună că sunt sensibil, dar pe lângă gălăgia aferentă, pe lângă manele, strigăte, la pachet am parte și de fumul de la grătarul de mici.
N-am cum să las un geam deschis cât este ziua de mare. Am încercat să discut cu vecinul, dar am picat tot eu de fraier. Mi-a zis că dacă nu-mi place să închid geamul, că e „proprietar” și își permite să facă ce vrea.
Cu orice risc, chit de se supără, aș dori să reclam problema. Există posibilitatea să scap de grătarul vecinului, sub geamul meu?
Că până la urmă și eu sunt „proprietar” și aș vrea ca măcar în weekend să nu mă trezesc cu noaptea în cap, cu manelele vecinului și în mirosul lui de mici”, a declarat ploieșteanul, pentru observatorph.ro.
Citește și: Două semne de circulație îi încurcă grav pe mulți șoferi. Este diferență și la amendă dacă nu le respecți
Potrivit Legii 54/2022, privind desfășurarea activităților de picnic, există numai anumite zone cu o astfel de destinație. Este vorba despre zonele special amenajate pentru activitățile de picnic, acestea aparținând domeniului public ori privat al statului și/sau al unităților administrativ-teritoriale, dotate cu utilități și facilități pentru desfășurarea activităților de picnic și în care aprinderea focului este permisă.
Desfășurarea unor astfel de activități în alte locuri decât cele precizate în lege este interzisă. În caz contrar, potrivit Legii 54/2012, „desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate și/sau a zonelor indicate pentru acestea” se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei.