Amendă de 30.000 de euro pentru Jean-Marie Le Pen pentru comentarii revoltătoare despre deţinuţii de la Auschwitz

Jean-Marie Le Pen este pasibil de o amendă de peste 30.000 de euro pentru comentariile sale despre camerele de gazare.
Romania TV
11 feb. 2016, 09:49
Amendă de 30.000 de euro pentru Jean-Marie Le Pen pentru comentarii revoltătoare despre deţinuţii de la Auschwitz

Parchetul a cerut miercuri o amendă de cel puțin 30.000 de euro împotriva fostului șef și lider istoric al extremei drepte franceze Jean-Marie Le Pen, judecat pentru că a calificat din nou camerele de gazare naziste drept un ‘detaliu’ al istoriei celui de-al Doilea Război Mondial, informează AFP.

 Urmărit penal pentru contestarea crimelor împotriva umanității, fostul președinte al partidului de extremă dreaptă Frontul Național (FN) a invocat — prin avocatul său — imunitatea sa de parlamentar european și a refuzat să se prezinte în fața judecătorilor.

Jean-Marie Le Pen (87 de ani) fusese convocat miercuri în fața Tribunalului corecțional din Paris pentru că a reiterat în aprilie 2015, într-un interviu televizat, declarații prin care camerele de gazare erau reduse la nivelul unui ‘detaliu’ al istoriei celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit Agerpres.

Condamnate de fiica sa — Marine Le Pen — care i-a succedat în 2011 la conducerea FN, aceste afirmații, adăugate altora, i-au atras suspendarea, apoi excluderea din partid.

Citeşte şi Fostul gardian nazist Reinhold Hanning, judecat pentru exterminarea a 170.000 de oameni

Prima dintre numeroasele afirmații hazardate ale tribunului extremei drepte despre camerele de gazare datează din 13 septembrie 1987, când a declarat: ‘Eu nu am studiat problema în mod special, dar cred că este doar un detaliu al istoriei celui de-al Doilea Război Mondial‘.

Declarația i-a atras o condamnare judiciară patru ani mai târziu, urmată de altele în 1997 și 1999, în Franța și în Germania, după repetarea unor cuvinte similare. Le Pen a recidivat în 2008, într-o revistă franceză, și în 2009, în Parlamentul European.

În 2 aprilie 2015, unui jurnalist al grupului de radio-televiziune RMC-BFMTV care îl întrebase dacă își regretă cuvintele, Jean-Marie Le Pen a răspuns: ‘Câtuși de puțin. Ceea ce am spus corespunde gândirii mele: camerele de gazare au fost un detaliu al istoriei războiului’.

Avocatul Mario Pierre Stasi, reprezentând Liga internațională împotriva rasismului și antisemitismului (LICRA), a denunțat afirmațiile ‘bătrânului delincvent’ Jean-Marie Le Pen.

Potrivit confratelui său Stephane Lilti, care reprezintă în proces Uniunea studenților evrei din Franța, Le Pen și-a ‘premeditat această provocare’ în ‘scopuri politice crase’, pentru a obstrucționa ‘curățenia’ angajată de fiica sa, Marine, care se străduiește să-i ‘ascundă sub covor pe neonaziștii și pe simpatizanții mareșalului Petain’ care ‘constituie baza Frontului Național’.

Procurorul Anne Coquet l-a atacat și ea pe ‘negaționistul recidivist’ Jean-Marie Le Pen care, plin de ‘dispreț pentru victime’, ‘minimalizează’ și ‘banalizează’ camerele de gazare.

La începerea audierii, avocatul Francois Wagner, apărătorul lui Le Pen, a invocat imunitatea parlamentară a clientului său, motiv pentru care parchetul ar fi trebuit să solicite ridicarea imunității înainte de începerea procesului. Argumentul a fost respins de părțile civile și de parchet. Tribunalul își va anunța decizia în 6 aprilie.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'