Amenda uriașă cu care te poți trezi dacă faci țuică sau rachiu la tine acasă. Noile reguli drastice impuse de Guvern

Toamna e în toi, iar gospodarii din România se pregătesc să producă țuică și rachiu. Acesta este unul dintre cele mai așteptate momente ale anului, însă bucuria oamenilor ar putea fi stricată de decizia Guvernului cu privire la amenzile aplicate celor care fac acest lucru. Iată ce trebuie să știi cu privire la acest subiect.
Alina Costache
08 oct. 2023, 10:08
Amenda uriașă cu care te poți trezi dacă faci țuică sau rachiu la tine acasă. Noile reguli drastice impuse de Guvern
Amenda uriașă cu care te poți trezi dacă faci țuică sau rachiu la tine acasă. Noile reguli drastice impuse de Guvern

Vestea proastă pentru români este că Guvernul intenționează să dubleze amenzile pentru producția ilegală de țuică sau rachiu acasă, în măsura în care aceștia nu fac o notificare prealabilă. Aceste amenzi ar putea ajunge la un nivel considerabil în cazul în care această decizie va fi implementată, adăugând o povară financiară uriașă într-un sezon extrem de important pentru români.

Citește și: EXCLUSIV Virgiliu Stroescu mai distruge un mit care mai îmblânzea canicula: „Un singur pahar de bere nu rămâne neînscris în creier. Când bei o ţuică, tot esofagul e rană, alcoolul scurtează viaţa”

În sezonul acesta, românii au parte de cel mai așteptat moment al anului. Cei mai gospodari sunt gata să producă țuică bună și rachiu. Cu toate că aceasta este o tradiție îndelungată, este esențial să se cunoască regulile și legile care sunt, în prezent, în vigoare. Una dintre aceste reguli impune notificarea autorităților cu privire la producția de țuică sau rachiu.

Astfel, cetățenii trebuie să ia măsuri de precauție înainte de a se apuca de producția de țuică sau rachiu și să respecte strict reglementările statului. Legea impune ca fiecare gospodărie care deține o instalație de producție să o înregistreze la autoritatea vamală. Cu toate acestea, înregistrarea nu este suficientă pentru a începe producția.

Oamenii trebuie să notifice în scris autoritățile vamale cu privire la intenția lor de a produce țuică sau rachiu, menționând cantitatea planificată și materia primă utilizată. După finalizarea procesului de producție, aceștia trebuie să declare cantitatea produsă la autoritatea vamală. Ulterior, autoritatea vamală va calcula suma accizelor pe care producătorul trebuie să le plătească.

Încălcarea acestor reguli poate atrage sancțiuni sub forma unor amenzi cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei. Cu toate acestea, există posibilitatea ca aceste amenzi să fie dublate în viitor, în cazul în care Guvernul decide acest lucru. Prin urmare, românii ar putea fi supuși unor amenzi între 2.000 și 10.000 de lei.

De asemenea, este important de menționat că, în trecut, mulți români au beneficiat de o reducere de 50% a amenzilor emise de ANAF, dacă acestea erau plătite în termen de 15 zile de la emitere. Această facilitare nu va mai fi valabilă în viitor.

În plus față de aceasta, statul a adus modificări și în ceea ce privește amenzile pentru șoferii care parchează pe trotuar.

Citește și: Fermierii din Buzău vor să dea lovitura cu produse de nișă. Usturoiul afumat și țuica de usturoi ar putea crește profitul de pe urma acestei culturi

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Lukaşenko anunţă posibila graţiere a opozanţilor politici grav bolnavi
MediaFlux
CONCEDIU PARENTAL pentru BUNICI! S-A DAT LEGE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?