Amenda usturătoare pe care o riscă toți românii care stau la bloc. Plăcerea de sezon care te poate costa 3.000 de lei

Românii sunt mari iubitori de grătare, mai cu seamă de 1 Mai, însă, se pot alege cu amenzi colosale, dacă locuiesc la bloc și încalcă regulile de conviețuire socială la antrenamentele pentru marea sărbătoare a micului.
Filip Stan
27 apr. 2024, 09:59
Amenda usturătoare pe care o riscă toți românii care stau la bloc. Plăcerea de sezon care te poate costa 3.000 de lei
O nouă lovitură pentru românii care stau la bloc. Vor plăti mai mult cu 30%, altfel riscă amenzi uriaşe!

Românii care iubesc grătarele, dar nu vor să se deplaseze într-un loc permis pentru organizarea acestuia, se pot alege cu amenzi între 1.000 și 3.000 de lei dacă instalează grătarul pe balcon la bloc, deoarece încalcă legea care menționează regulile pentru picnic. Vecinii care intenţionează să-şi exerseze talentul pe balcon la acest sfârşit de săptămână pentru a deveni nişte virtuozi ai grătarului de 1 Mai trecuie să ştie că amenda plătită le poate aduce porţii frumoase direct de la Cocoşatu fără să se mai afume cu altceva decât berea de la supermarket.

Deși tentația este mare, mai ales acum, de 1 Mai, nerespectarea acestei reguli atrage amenzi usturătoare. Pentru data de 1 Mai, toți românii se pregătesc să facă un grătar pe care să sfârâie cea mai delicioasă carne. Din păcate, nu toți au posibilitatea de a merge la iarbă verde, așa că unii sunt tentați să improvizeze la bloc.

Ca în fiecare an, autoritățile trag un semnal de alarmă. Grătarele nu pot fi aprinse oriunde, cu atât mai puțin în balcoanele de la bloc. Românii pot întinde grătarele doar în spațiile speciale amenajate.

Ce amenzi riscă românii care fac grătar pe balcon, la bloc

Cine alege să ignore regulile și face grătar pe balcon, riscă amenzi usturătoare. Este mai mult decât evident că atmosfera și fumul emanat de focul de pe grătar va fi deranjant pentru vecini. În această situație, aceștia au tot dreptul să sune la poliție.

Dincolo de faptul că este deranjant, aprindere grătarului pe balcon poate fi și periculoasă. Un moment de neatenție este suficient pentru ca totul să se transforme într-o tragedie cu victime colaterale.

În cazul în care este chemată poliția, situația se complică. Cel care a aprins grătarul pe balconul blocului va primi o amendă destul de mare pe care va fi nevoit să o plătească. O astfel de petrecere cu grătar pe balcon poate costa 5.000 de lei. Aceeași regulă se aplică și celor care fac grătar în fața blocului.

Viața la bloc, mai scumpă decât este necesar. Ce plătești, mai exact, la întreținere. Costurile nejustificate despre care mulți români nu știu

Nici cei care merg în locurile special amenajate nu scapă de reguli. Cei care fac grătare în astfel de spații, trebuie să supravegheze mereu flacăra pentru a nu se produce incendii de vegetație.

De asemenea, este foarte important să nu hrănească diversele animale care și-ar putea face apariția datorită mirosului de carne. Unele dintre ele s-ar putea să fie agresive și periculoase.

La fel de esențială este și curățenia de după grătar. De cele mai multe ori, românii tind să lase în urma lor munți de gunoaie. Autoritățile îi îndeamnă pe toți să strângă resturile lăsate în urmă dacă vor să stea departe de amenzi.

Unde poți face un grătar la iarbă verde de 1 mai 2024. Vezi care sunt locurile special amenajate pentru astfel de activități împrejurul Bucureștiului, dar și în alte orașe

Amendă pentru românii care fac grătar în spatele blocului

Amendă pentru românii care fac grătar în spatele blocului

Află unde ai voie să faci grătar la iarbă verde, fără să fii amendat. De 1 mai, locurile amenajate sunt foarte căutate. Românii sărbătoresc Ziua Muncii pe data de 1 mai. Vezi care sunt locurile special amenajate pentru un grătar la iarbă verde, în apropierea Capitalei.

În fiecare an, de 1 Mai, românii plănuiesc să petreacă pe cinste. Cei care nu aleg să plece într-o minivacanță, sunt în căutarea unui loc special amenajat pentru un grătar pe cinste. Potrivit legii, organizarea grătarelor în aer liber este permisă doar în anumite spații, echipate cu cele necesare

Conform Legii nr. 54 din 2013, persoanele care aprind grătarul în locuri neamenajate se expun riscului de a primi amenzi cuprinse între 100 și 5.000 de lei. Iată unde poți merge la iarbă verde cu familia și prietenii, fără să fii amendat!

Grătar în Parcul Mogoșoaia

Parcul Mogoșoaia se află la doar 12 km distanță de centrul Capitalei pentru cei care nu vor să rişte un grătar la bloc. Cei care doresc să respecte tradiția grătarelor de 1 mai, se pot bucura aici de un loc special amenajat, cu toate lucrurile necesare, în mod gratuit.

Tot ce trebuie să faci este să vii cu alimentele, tacâmurile și alte obiecte de care ai nevoie. Pentru aceste locuri nu se fac rezervări, însă toată lumea va reuși să mănânce mici de 1 mai.

Citește și Amenzi de până la 10.000 de lei pentru locatarii blocurilor, daca nu respecta regulile de bază. Ce trebuie să evite românii

Grătar la Comana

Unul dintre cele mai renumite locuri pentru distracție și voie bună este Comana.

Dacă te gândești la un loc special pentru un grătar la iarbă verde, aici vei găsi tot ceea ce ai nevoie.

În spațiile amenajate, sunt amplasate grătare, mese și bănci, pentru turiștii care ajung în zonă.

Parcul Chitila

Tot în apropiere de București se află și Parcul Chitila, special amenajat pentru vizitatorii care vor să se bucure de o zi relaxantă. Cei care sunt în căutarea unul loc de grătar, aici vor găsi locuri special amenajate, cu băncuțe, mese, chiar și umbrele.

Parcul a fost deschis în 2010 și dispune de două locuri de joacă și de un spațiu dotat cu echipamente pentru practicarea fitnessului în aer liber. De asemenea, acesta oferă posibilitatea petrecerii timpului în aer liber pe iarbă, organizarea unui picnic.

Locuri pentru grătar în București, departe de bloc

În ultimii ani au fost amenajate mai multe zone pentru grătar, în parcurile din București. Iată câteva dintre ele:

  • Lacul Plumbuita, sectorul 2,
  • Morarilor, sectorul 2, București,
  • Pantelimon, sectorul 2,
  • Lunca Florilor, sectorul 2,
  • Parcul Dobroeşti, în zona străzii Azotului.
  • În Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 al Capitalei, au fost instalate foișoare din lemn, echipate cu 70 de grătare special concepute pentru locuitorii Bucureștiului.
  • De asemenea, în sectorul 6, autoritățile au pregătit în Parcul Crângași locuri speciale pentru grătar și picnic. Situate pe malul Lacului Morii, acestea oferă o priveliște minunată și sunt echipate cu șapte foișoare, fiecare dotată cu grătare, coșuri de gunoi și băncuțe.

Atenţie, şi la picnic trebuie respectată legea. Următoarele fapte constituie contravenții și se sancționează astfel:

  • Aprinderea focului în spații neamenajate / aprinderea focului în spații amenajate, fără supravegherea acestuia – între 2.000 și 5.000 de lei amenda; Desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate și/ sau a zonelor indicate pentru acestea – între 1.000 și 3.000 de lei amenda;
  • Se dă amendă, de la 100 la 500 de lei pentru distrugerea, modificarea, degradarea panourilor informative, a marcajelor, indicatoarelor, construcțiilor, împrejmuirilor din spațiile special amenajate; De la 100 la 200 de lei pentru nerespectarea orarelor zonelor de picnic, parcarea în zone neamenajate, satisfacerea necesitaților fiziologice în zone neamenajate, folosirea produselor de igienă personală la o distanță mai mică de 30 de metri de cursurile de apă, spălarea vaselor în apele din vecinătate.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Femeie din Ploiești reclamă condițiile de îngrijire medicală după pierderea sarcinii, potrivit IPJ Prahova
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!