Ca urmare a unor sesizări, poliţiştii locali au efectuat verificări pe str. Zefirului şi pe Str. Ariadna, unde erau crescuţi ponei, lăsaţi liberi la păscut pe terenurile din apropiere, dar şi găini şi raţe. În ambele situaţii, proprietarii au fost sancţionaţi prin avertisment scris, cu somaţie ca în termen de cinci zile să mute animalele în altă locaţie.
Recent, adaugă sursa citată, un alt cetăţean, care creştea zece vaci pe str. Maria Dogaru, a fost sancţionat şi somat să ducă animalele în altă parte.
Un bărbat care deţine o sută de oi le păştea pe str. Gh. Azap, în zona Mehala, pe terenurile din apropiere, creând astfel disconfort locuitorilor din cartier. A fost sancţionat cu 2.000 de lei pentru această faptă.
Măsuri pentru combaterea alegriei la ambrozie. Ambrozia artemisiifolia, plantă alergenă, trebuie distrusă de către proprietarii terenurilor pe care crește. Distrugerea se poate face prin cosire, smulgere sau erbicidare.
Potrivit acestuia, hotărârea reglementează şi alte aspecte, printre care obligativitatea distrugerii buruienii ambrozia pe tot parcursul anului, posibilitatea ca proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole să solicite autorităţilor administraţiei publice locale să efectueze lucrările de combatere a buruienii, contra cost, în cazul în care, motivat, aceştia nu o pot distruge.
De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale pot să efectueze lucrările de combatere a buruienii ambrozia, acolo unde proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole nu au făcut acest lucru, nici în perioada de înflorire a plantei, nici în urma avertismentului emis de autorităţile locale.
„În cazul în care proprietarii nu distrug ambrozia, nici după avertismentul autorităţilor, se aplică amenzi contravenţionale de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei în cazul persoanelor juridice”, încheie Constantin.
Daca ai fost diagnosticat cu alergie la ambrozie, incepe sa iei medicamente cu doua saptamani inainte sa inceapa sezonul de polenizare. Cere sfatul medicului despre momentul potrivit pentru a lua medicamentele. Pe langa tratamentul recomandat de medicul alergolog, incearca urmatoarele sfaturi pentru a gestiona cat mai bine alergia: