Amenzi de 5.000 de lei pentru românii care stau la curte. Poliţia locală face verificările

Autorităţile locale vor fi obligate să identifice terenurile cu ambrozie, a decis Guvernul joi. Se aplică amenzi contravenţionale de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei în cazul persoanelor juridice.
Filip Stan
06 iun. 2024, 15:27
Amenzi de 5.000 de lei pentru românii care stau la curte. Poliţia locală face verificările

Măsuri pentru combaterea alegriei la ambrozie. Ambrozia artemisiifolia, plantă alergenă, trebuie distrusă de către proprietarii terenurilor pe care crește. Distrugerea se poate face prin cosire, smulgere sau erbicidare.


febra de fân Executivului

Amenzi usturătoare pentru românii care stau la bloc. Sumele pot ajunge până la 100.000 de lei. Ce nu ai voie să faci

Potrivit acestuia, hotărârea reglementează şi alte aspecte, printre care obligativitatea distrugerii buruienii ambrozia pe tot parcursul anului, posibilitatea ca proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole să solicite autorităţilor administraţiei publice locale să efectueze lucrările de combatere a buruienii, contra cost, în cazul în care, motivat, aceştia nu o pot distruge.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale pot să efectueze lucrările de combatere a buruienii ambrozia, acolo unde proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole nu au făcut acest lucru, nici în perioada de înflorire a plantei, nici în urma avertismentului emis de autorităţile locale.

„În cazul în care proprietarii nu distrug ambrozia, nici după avertismentul autorităţilor, se aplică amenzi contravenţionale de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei în cazul persoanelor juridice”, încheie Constantin.

Citește și: Ce amenzi riscă românii care îşi spală maşinile în faţa blocului. Care sunt oraşele cu cele mai mari sancţiuni

 

Sfaturi sa gestionezi alergia la ambrozie

Daca ai fost diagnosticat cu alergie la ambrozie, incepe sa iei medicamente cu doua saptamani inainte sa inceapa sezonul de polenizare. Cere sfatul medicului despre momentul potrivit pentru a lua medicamentele. Pe langa tratamentul recomandat de medicul alergolog, incearca urmatoarele sfaturi pentru a gestiona cat mai bine alergia:

  • In timpul sezonului de ambrozie, nivelurile de polen sunt cele mai ridicate dimineata. Evita expunerea la polen in acest moment al zilei.
  • Expunerea la polen mai poate fi redusa prin utilizarea aparatelor de aer conditionat cu filtre, prin inchiderea ferestrelor tot timpul si prin diminuarea timpului petrecut in aer liber in cursul sezonului polinic.
  • Nu uita ca polenul poate fi adus in casa prin intermediul hainelor, parului sau poate fi transportat de animalul de companie – schimba-te cum intri in casa, fa dus inainte de culcare, spala-te pe maini dupa ce ingrijesti animalul de companie care a petrecut mult timp afara.

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Wizz Air, lovitură pentru concurență. A introdus rute noi către șase destinații de vacanță aflate în topul preferințelor românilor. Biletele costă mai puțin decât o masă la restaurant
Capital.ro
Călin Georgescu va fi învins. Omul care îi va lua complet fața. Va intra în turul 2 și va câștiga
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Un fenomen rar în România: Inversiunea termică. Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari
Cancan.ro
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Victorie pentru Călin Georgescu. Verdictul venit chiar acum: Va fi măcel!
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Roboți de precizie pentru măsurarea prafului din atmosferă, instalați în România
MediaFlux
SE ANULEAZĂ ALEGERILE PREZIDENȚIALE? MAI a transmis DECIZIA FINALĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Posibil spionaj de înalt nivel: Serviciile de informații maghiare, investigate la Strasbourg!