Americanii pregătesc cele mai ample exerciţii militare din ultimii 25 de ani în Europa

Armata americană îşi pregăteşte cea mai mare desfăşurare în Europa din ultimii 25 de ani, prin trimiterea, în cadrul unei exerciţiu anul viitor, a 20.000 de militari suplimentari, cu scopul de a-şi ”demonstra puterea militară” faţă de adversari ca Rusia, anunţă comandantul Forţelor terstre americane în Europa, generalul Christopher Cavoli, relatează AFP.
Iulian Tudor
10 dec. 2019, 11:18
Americanii pregătesc cele mai ample exerciţii militare din ultimii 25 de ani în Europa

Aproximativ 9.000 de militari americani staţionaţi în Europa li se vor alătura şi vor participa la exerciţiul militar ”Defender-Europe 20”, la care urmează să participe în total 37.000 de militari aliaţi, din mai şi până în iunie 2020, în zece ţări europene, a declarat luni generalul Cavoli unui grup de jurnalişti la Pentagon.

Primele trimiteri de militari şi materiale încep în februarie, în vederea instalării a aproximativ 13.000 de piese de echipament, care vor parcurge până la 4.000 de kilometri pentru a ajunge la destinaţie.

Este vorba despre o adevărată provocare logistică în ţările fostului bloc sovietic, în care căile ferate nu au aceeaşi lăţime ca în Europa Occidentală, şi în care podurile nu sunt prevăute să susţină cele 70 de tone ale tancurilor americane de tip Abrams.

După ani de reduceri de efective militare în Europa, după Războiul Rece, această desfăşurare excepţională reflectă bulversarea strategică provocată de anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, care a ”schimbat totul”, a subliniat generalul american, care s-a abţinut să desemneze în mod clar Moscova ca adversarul vizat de manevrele militare.

 Marinari, aviatori şi infanterişti americani urmează să sosească în Europa pe cale aeriană şi maritimă, folosind mai multe porturi şi baze aeriene de pe continent, precum portul La Rochelle.

În afară de podul aerian şi maritim dintre Statele Unite şi Europa, sunt prevăzute exerciţii ”colaterale”, inclusiv o traversare a unui râu în Polonia, o paraşutare în Lituania şi un exerciţiu de coordonare la nivel de comandament în Germania.

Obiectivul este ”demonstrarea capacităţii armatei americane de a desfăşura rapid o forţă importantă pentru a susţine NATO şi a răspunde oricărei crize”, a subliniat armata americană într-un comunicat.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Românii vor avea parte de noi zile libere de la Guvern!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi bombardamente la granița României cu Ucraina! În Tulcea a fost panică generală, după ce autoritățile au emis un mesaj RO-Alert
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
„Era un psihopat” Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț din gelozie, mărturisiri șocante despre călăul nepoatei lor! Ireal ce a făcut imediat după ce și-a ucis soția
substantial.ro
Alerte de drone rusești în Tulcea: Avioane F-16 au fost ridicate în aer
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!