„Rusia ar putea să profite de această ocazie pentru a consolida infrastructura navală în Marea Neagră pentru desfăşurarea unor sisteme suplimentare Bastion, echipate cu rachete antinavale Iahont”, a declarat Korotcenko agenţiei de presă menţionate.
Moscova ar putea să desfăşoare, de asemenea, în peninsula din Marea Neagră bombardiere tactice Su-34 şi bombardiere strategice Tu-22M3.
„Rusia ar trebui să monitorizeze îndeaproape activităţile SUA în regiunea Mării Negre. În acest scop, este esenţial să se consolideze sistemul de control şi de recunoaştere asigurat de aviaţia de patrulare maritimă şi de aviaţia navală. Rusia dispune de astfel de capacităţi şi le foloseşte pentru a supraveghea activitatea militară în diferite regiuni ale Oceanului mondial”, a indicat acelaşi expert.
Potrivit lui Korotcenko, este necesar să se accelereze punerea în serviciu în cadrul Flotei ruse din Marea Neagră a şase fregate noi şi şase submarine noi cu propulsie diesel.
„Aceste măsuri vor permite neutralizarea ameninţărilor actuale care ar putea apărea pentru Rusia, ca urmare a acţiunilor SUA în regiune, inclusiv în urma intrării în Marea Neagră a unor distrugătoare americane ce constituie un pericol pentru forţele strategice nucleare ruse”, a concluzionat redactorul-şef al revistei „Apărarea Naţională”.
Distrugătorul american Donald Cook, ce urmează să intre pe 10 aprilie în Marea Neagră, dispune de un sistem de alertă şi de apărare antirachetă Aegis, fiind dotat de asemenea cu rachete de croazieră Tomahawk.