Ana Maria Bărbosu a făcut o comparaţie între condiţiile de pregătire din România şi cele din Germania, mai ales atunci când vine vorba despre primii paşi în gimnastică.
„Cred că am reușit un lucru extraordinar, să aducem medalie olimpică după 12 ani de pauză,în condițiile în care l-am obținut. Pentru că, nemaifiind rezultate, gimnastica a fost mai neglijată. Și în ciuda acestui fapt, noi am lucrat cu ce am avut.
Când am mers în cantonament în Germania, am rămas mască la ce infrastructură și ce aparate au acolo. Exista o platformă la sărituri pe care o ridicai dintr-o telecomandă. Când am văzut acel lucru nici nu mi-a trecut prin cap că există așa ceva. La noi trebuie să construim din calupi, să îi ducem dintr-o parte în alta a sălii, iar la sfârșitul antrenamentului îi ducem la loc.
Sunt diferențe uriașe între sălile noastre și cele de afară. Dar totuși noi am făcut rezultat cu ce am avut și acuma sper și așa semne că va exista mai multă susținere din partea autorităților pentru gimnastică. Pentru că este nevoie de saltele. Există sălile de lot cu un nivel destul de bun de aparatură, dar la sălile de club unde încep copiii unde nu sunt saltele, este aparatură veche veche. Și acolo noi ne dorim copii din urmă, dar nu avem pe ce să vină”, a spus Ana Maria Bărbosu în cadrul podcast-ului Business Philosophy.
Gimnasta a mai adăugat că, la Paris, a concurat într-un costum inspirat dintr-un model purtat de Nadia Comăneci, şi a dat detalii despre controversele iscate în jurul medaliei de bronz a probei de sol de la JO 2024: „Chiar nu mi-am dorit să-mi scape lacrimile. Pentru mine a fost un obiectiv atins să intru în finală. Tot ce a urmat după, mi-am spus că este un bonus. Lacrimile au fost pentru că m-am ofticat că nu m-am putut bucura de rezultat. Mi-am propus după finală să mă detașez de tot. Dacă aș fi rămas agățată emotional nu cred că aș fi făcut față. Următoarea zi am fost cu prietena de la lot la Disneyland”.