Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, care se afla pe primul loc al listei persoanelor fizice cu datorii la stat publicată în luna mai de ANAF, cu o datorie de 232,07 milioane de lei, şi-a plătit doar o mică parte din restanţe, astfel că datoria acestuia ajunge acum la 232,05 milioane de lei.
Pe lista datornicilor se menţine şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a cărui datorie a crescut de la 4 milioane de lei, cât era în luna mai, la 9,69 de milioane de lei.
Directorul firmei de construcţii Tehnologica Radion, Theodor Berna, are datorii la stat de 7,92 milioane de lei, aceeaşi sumă ca acum patru luni, în timp ce omul de afaceri Silviu Prigoană, care în urmă cu patru luni avea de achitat la stat 3,97 milioane de lei, şi-a plătit o mică parte din datorie, acum având restanţe de 3,92 milioane de lei.
ANAF: Numărul persoanelor fizice cu datorii la fisc s-a redus cu peste 60.000 în trimestrul II
Cristian Ţânţăreanu, alt om de afaceri din Corbeanca, avea de plătit la stat în luna mai 2,72 milioane de lei. Între timp, datoria a scăzut foarte puţin, până la 2,71 milioane de lei.
Soţia lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, avea în urmă cu patru luni o datorie către Fisc de 48.923 de lei. Între timp a plătit mare parte din sumă, în acest moment ea figurând cu o datorie de 1.739 de lei.
Orlando Teodorovici, fostul ministru de Finanţe în cabinetul lui Victor Ponta, avea o datorie de 73.000 de lei la Fisc în luna mai, iar potrivit listei publicate joi de ANAF acum el figurează cu o datorie de 56.861 de lei.
Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu mai are de plătit 10.000 de lei, în timp ce în urmă cu patru luni avea de plătit 12.000 de lei. Datoria Elenei Udrea la stat a crescut de la 29.000 de lei, în luna mai, la 37.000 de lei, în timp ce
Marian Vanghelie are 87.500 de lei datorii la bugetul de stat, ca şi în urmă cu patru luni.
ANAF publică „Lista ruşinii” II: Peste 100 de firme au datorii de 3,7 miliarde de lei
Numărul persoanelor fizice cu datorii la stat, care însumau peste 3 miliarde lei (671,1 milioane euro) în data de 30 iunie, era de 126.365, cu 32,5% mai mic decât cel de 187.230 înregistrat după primul trimestru al acestui an, din listă fiind excluse persoanele ale căror datorii la buget sunt mai mici sau egale cu suma pe care trebuie să o primească la rândul lor de la stat, a anunţat joi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
În 16 mai, ANAF a publicat lista cu datornicii persoane fizice, cu restanţe de peste 1.500 lei la 31 martie, fiind înregistraţi 187.230 debitori, care aveau de plată 3,4 miliarde lei, inclusiv din activităţi independente sau profesii libere, Fiscul menţionând că poate recupera la acest moment circa 2,3 miliarde lei.
Listele au generat mai multe replici din partea unor persoane care fie şi-au plătit taxele, fie se judecau cu Fiscul, considerând că nu trebuie să plătească sumele impuse de către ANAF. În luna iulie, ANAF a schimbat regulile de publicare a listelor datornicilor la buget. Astfel, următoarele liste vor elimina persoanele fizice şi firmele ale căror datorii la stat sunt mai mici sau egale cu sumele pe care trebuie să le primească de la stat, prin restituire sau rambursare.
Sursa: News.ro