ANAF a recuperat doar puțin peste 1 % din prejudiciul de 65 de milioane de euro din Dosarul „Rafo-Carom”. ANAF a recuperat doar 3.663.622 de lei (puțin peste 740.000 de euro) din prejudiciul uriaș de peste 320 de milioane de lei (peste 65 de milioane de euro) din Dosarul „Rafo-Carom”, deși au trecut mai bine de 6 ani de la pronunțarea sentinței de condamnare! Informaţiile au fost remise de ANAF la solicitarea Centrului de Investigații Media (CIM).
Din cei aproape 13 ani de pușcărie, Ovidiu Tender, unul dintre cei doi autori ai „tunului”, a făcut patru și a recuperat un teren de 25 de hectare în București, aflat acum fără sarcini în proprietatea unei firme curate din Abu Dhabi, mai scrie sursa citată.
ANAF scoate la licitaţie maşina ARO a lui Nicolae Ceauşescu, confiscată de la Ovidiu Tender
În iunie 2015, Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi 7 luni de închisoare, iar fostul patron al lui „Poli” Timișoara, Marian Iancu, la 14 ani de detenție efectivă. În noiembrie 2019, după 4 ani de închisoare, Ovidiu Tender a ieșit din penitenciar. Potrivit sentinței definitive, ANAF trebuie să recupereze de la Marian Iancu aproape 28 de milioane de euro pentru prejudicierea Rafo Onești, iar de la Ovidiu Tender și Marian Iancu peste 37 de miloane de euro pentru prejudicierea Carom Onești. În total: 65 de milioane de euro!
Prin verdictul definitiv din iunie 2015, judecătorii au menținut sechestrele instituite de procurori în 2005-2006 și au extins măsurile asigurătorii asupra bunurilor unde omul de afaceri și partea responsabilă civilmente Tender SA (compania de la care ar trebui recuperat prejudiciul) „figurează ca împuterniciți, beneficiari reali, asociați (acţionari) sau administratori”.
În 2021 a apărut ştirea conform căreia Ovidiu Tender pregătește vânzarea terenului fostei uzine Vulcan, una dintre cele mai mari tranzacții cu teren din istoria pieței imobiliare. Afaceristul ar fi primit o ofertă de 35 de milioane de euro pentru terenul situat în Berceni, lângă fosta IMGB, o zonă în plin avânt rezidențial, scria presa economică. Potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul Oficial, în mai 2003, Vulcan SA era deținută de Tender SA cu o participație de peste 83 %, în martie 2004 participația a fost preluată de Grupul Energetic Tender, iar în aprilie 2018, înainte de faliment, Vulcan SA era deținută de Grupul Energetic Tender cu aproape 75 %.
Continuarea AICI.