ANAF a vândut anul trecut 1 milion de lei! Marfa confiscată poate să aibă discounturi și de 75%

Magazinele ANAF au vândut anul trecut 1 milion de lei! Marfa confiscată poată să aibă discounturi și de 75%. Pandemia și vidul legislativ ce au persistat în perioada 2020-2023 au închis temporar, pe perioade diferite, o parte dintre cele opt magazine unde ANAF își valorifică marfa confiscată. Ai mai jos toate detaliile.
Alina Costache
09 iun. 2024, 13:48
ANAF a vândut anul trecut 1 milion de lei! Marfa confiscată poate să aibă discounturi și de 75%

Pandemia și vidul legislativ ce au persistat în perioada 2020-2023 au închis temporar, pe perioade diferite, o parte dintre cele opt magazine unde ANAF își valorifică marfa confiscată.

Citește și Românii care lucrează în străinătate trebuie să depună un document la ANAF. Lipsa actelor aduce mari probleme

Însă în 2o23 activitățile de comerț ale instituției și-au revenit de-a dreptul.

Direcția operativă de valorificare bunuri confiscate a vândut în 2023 și primele trei luni ale acestui an în valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei prin șapte magazine.

Anul trecut și în primele trei luni ale acestui an, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.), respectiv Direcția operativă de valorificare bunuri confiscate (D.O.V.B.C.) din cadrul Direcţiei generale executări silite cazuri speciale (D.G.E.S.C.S.), a vândut mărfuri confiscate în valoare de 1,39 de milioane de lei, din care puțin peste 1 milion de lei în 2023, au declarat pentru Economica reprezentanții instituției.

În momentul de față, fiscul arși de șapte magazine proprii cu o suprafață cuprinsă între 30 de mp și 220 mp, acolo unde vinde confecții și încălțăminte, aparatură și bunuri de uz casnic, echipamente și accesorii auto, papetărie, jucării, dar și alte bunuri la prețuri mai mici decât la prețul pieței.

Bunurile nevalorificate în termen pot avea reduceri de până la 75% din prețul inițial stabilit de o comisie de evaluare care își desfășoară activitatea conform legii ( O.G. 14/2007).

Este obișnuit ca prețurile de evaluare, cât și reducerile de preț să fie stabilite de comisia de evaluare ținându-se cont atât de cantitatea și calitatea bunurilor, cât și de prețurile practicate pe piață, conform Brașov.net.

Preţul rezultat se corectează, după caz, în funcţie de criterii precum gradul de uzură fizică şi morală a bunurilor respective, utilitatea bunurilor pentru potenţialii cumpărători, în cazul bunurilor utilizabile ca materii prime în procesul tehnologic, evaluarea se poate face la preţurile cu ridicata practicate în zonă; cantitatea (volumul) bunurilor respective – în cazul loturilor mari de bunuri, se pot utiliza preţurile cu ridicata practicate în zonă.

Cât vinde un magazin ANAF

Din punct de vedere al valorii vânzărilor lunare efectuate, primele trei magazine deținute de către A.N.A.F., cu o medie a încasărilor de 20.886 pe lună, sunt cel din București, cu vânzări în 2023 de 390.020 de lei, magazinul din Galați (297.889 de lei) și unitatea din Brașov (191.432 de lei).

Magazinele ANAF sunt situate în felul următor:

  • S.V.B.B. nr. 1 – situat în București, str. Măriuca nr. 14, Sector 4;
  • S.T.V.B. nr. 2 – situat în Galați, str. Brăilei nr. 33, jud. Galați;
  • S.T.V.B. nr. 3 – situat în Târgovişte, str. Calea Domnească, nr. 166, jud. Dâmboviţa;
  • S.T.V.B. nr. 4 – situat în Târgu Jiu, str. Siret nr. 6, jud. Gorj;
  • S.T.V.B. nr. 5 – situat în Timișoara, str. Gheorghe Lazar nr. 9B, jud. Timiș;
  • S.T.V.B. nr. 6 – situat în Sibiu, str. Calea Dumbrăvii nr. 17, jud. Sibiu;
  • S.T.V.B. nr. 7 – situat în Brașov, bld. Alexandru Vlahuţă nr. 59, jud. Brașov.

Din datele ANAF, la începutul anului 2021 existau opt magazine de valorificare a bunurilor confiscate.

Ulterior, magazinele au fost închise temporar pe perioade diferite din cauza pandemiei și post-pandemie, dar și a volumului scăzut al bunurilor intrate în proprietatea privată a statului din cauza vidului legislativ.

Te-ar putea interesa și ANAF mai face o încercare de recuperare a prejudiciului produs de Elena Udrea și Dorin Cocoș. Fiscul scoate la vânzare jumătate din Euro Hotels Grivița, pentru 17 milioane de lei

Mai exact, în noiembrie 2020 a fost abrogată Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, republicată, prin Legea nr. 222/30.10.2020, lipsa acestei reglementări persistând până în anul 2023, când a fost promulgată Legea nr. 296/26.10.2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, ce permite organelor abilitate confiscarea unor bunuri.

Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Din ce cauză ar fi murit, de fapt, Andrei Versace. Principala ipoteză a anchetatorilor
Capital.ro
Statul român ia terenurile înapoi. Decizie definitivă în justiție. Zero lei
Playtech.ro
Incendiu la academia lui Năstase și Marica din Pipera! Primele informații ale pompierilor
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Cum arată și câți ani are Sabrina, fiica lui Jean de la Craiova. Tânăra a terminat liceul cu media 9.10 și susține că urăște manelele | FOTO
Spynews
Ce le-a interzis Jennifer Lopez angajaților săi! Regulile controversate impuse de divă persoanelor care lucrează cu ea
Evz.ro
Poveste de iubire cu scandal. Amenințări și hărțuire în familia regală din Danemarca
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Câți bani le plătește Gabi Bădălau pensie alimentară copiilor: „Eu îi susțin financiar”
Capital.ro
Românii să fie gata pentru CE E MAI RĂU. Traian Băsescu: Un sfârșit tragic
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
substantial.ro
METEOROLOGII AU PRELUNGIT CODUL GALBEN DE CANICULĂ PENTRU 10 JUDEȚE ȘI BUCUREȘTI
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!