ANAF: Angajaţi ai Gărzii Financiare ar fi putut transmite contractul dintre Dragomir şi RDS&RCS

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a confirmat implicarea Gărzii Financiare în scandalul Antenelor, potrivit România TV. Ancheta condusă de către Direcţia generală de integritate a ANAF a ajuns la concluzia că este posibil ca angajaţi ai Gărzii Financiare să fi remis contractul dintre o firmă a lui Mitică Dragomir şi firma RDS&RCS unor terţe persoane.
Iulian Tudor
07 iun. 2013, 10:04
ANAF: Angajaţi ai Gărzii Financiare ar fi putut transmite contractul dintre Dragomir şi RDS&RCS

ANAF a început o anchetă internă la Garda Financiară, după ce Dumitru Dragomir i-a acuzat pe inspectori că ar fi furnizat trustului Intact o copie a contractului semnat de o firmă a sa cu RCS &RDS, informează România TV. Respectivul contract ar fi fost folosit de către Sorin Alexandrescu, managerul trustului Intact, pentru un presupus şantaj.

Concluziile anchetei interne din ANAF vor fi transmise procurorilor DNA care cercetează acuzele de şantaj la adresa lui Alexandrescu, director general la Antena Group.

Potrivit HotNews.ro, care citează ANAF, firma BODU SRL (deţinută de Dumitru Dragomir) a fost verificată de inspectorii Gărzii în 23 ianuarie 2013, în condiţiile în care Dragomir afirmase că a fost controlat de Gardă Financiară la jumătatea lunii aprilie, iar inspectorii ar fi dat acest contract trustului Intact.

ANAF susţine că la începutul lunii ianuarie au fost demarate „verificări tematice” la 28 de societăţi comerciale cu obiect de activitate ‘alimentaţie publică’ care au organizat petreceri de revelion”, printre care se află şi SC Bodu SRL, „care a organizat o astfel de petrecere la punctul de lucru ‘Crystal Palace Ballrooms'”. „Acţiunea de verificare la SC Bodu SRL a avut loc în data de 23.01.2013”, când „a fost identificat contractul de asociere în participaţiune (între SC BODU SRL si RCS & RDS, n.r.), fiind ridicată o copie a acestuia de către angajaţii Gărzii Financiare în 25.01.2013”.

„În urma informaţiilor vehiculate în mass-media potrivit cărora acest contract ar fi ajuns în posesia reprezentanţilor trustului Intact prin intermediul angajaţilor de la Garda Financiară, conducerea ANAF a dispus efectuarea unei anchete interne pentru a investiga acuzaţiile aduse. După finalizarea anchetei, rezultatele vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice”, precizează ANAF, în documentul remis HotNews.ro.

Potrivit unor surse din cadrul ANAF, citate de hotnews.ro, Garda Financiara a estimat un prejudiciu de aproximativ 2 milioane de lei la SC BODU SRL, în condiţiile în care inspectorii au asimilat drept venituri cele trei milioane euro prevăzute în contractul de asociere în participatiune încheiat cu RCS & RDS.

Aceleaşi surse au precizat că în datele de 14 mai si 15 mai au fost încheiate procesele verbale la BODU SRL si RCS & RDS, iar în 31 mai a fost înregistrată la DNA o sesizare a Gărzii Financiare pe marginea acestui contract.

ANAF mai precizează că „orice persoană care deţine informaţii cu privire la nerespectarea de către comisarii Gărzii Financiare a prevederilor art.46 din Legea nr.188/1999 şi art.11 din Codul de Procedură Fiscală, în sensul respectării secretului asupra informaţiilor pe care le deţin, precum şi cu respectarea confidentialităţii în legatură cu faptele, informaţiile sau documentele de care iau cunoştinţă comisarii în timpul verificărilor, are dreptul şi obligatia de a sesiza organele competente”.

Dumitru Dragomir a acuzat, după izbucnirea scandalului legat de caz de şantaj practicat de directorul Antena Grup, Sorin Alexandrescu, că inspectorii Gărzii Financiare ar fi dat acest contract trustului Intact.

Garda Financiara este condusa de comisarul general Felicia Pop.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Castelul din România care a ajuns o ruină. A apărut într-un film celebru, a fost cumpărat de un lanț hotelier și de ani de zile așteaptă să fie renovat
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Harvey Weinstein a fost mutat într-un spital penitenciar din New York, suferind de COVID-19 și dublă pneumonie
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!