ANAF ”instalat” în telefoanele cetățenilor! Șefa ANAF a precizat ce facilități va oferi noua aplicație ANAF când va fi disponibilă pentru români.
„Nu ne-am gândit încă ce nume să-i punem dar este o idee foarte bună ca în această etapă să și botezăm aplicația. (…) Vom avea un user și o parolă, cum avem și pentru SPV în momentul de față când îl accesăm de acasă. Vom deschide aplicația și vom vedea ceea ce vedem astăzi și în Spațiul Privat Virtual de pe terminalele de acasă.
Ne gândim ca cei care sunt deja înrolați în SPV să utilizeze posibilitățile de acces deja existente, adică userii și parolele pe care le-am atribuit. Cei care nu au încă un cont în SPV pot solicita înrolarea în SPV prin identificarea vizuală de la distanță, lucru pe care am reușit să-l realizăm anul trecut.
Să-ți verifici situația fiscală personală, să poți să depui o declarație, să poți să efectuezi o plată și, de asemenea, să poți să soliciți orice fel de informații sunt necesare din perspectiva administrării fiscale.
Colaborăm cu colegii de la Centrul Național de Informații Financiare din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, pentru că ei asigură Agenției suportul în zona IT și cu siguranță că toate proiectele noastre vor fi dezvoltate împreună cu dumnealor, dar e clar că o parte dintre acestea vor fi externalizate.
Avem în vedere dezvoltarea Call Center-ului, care acum primește 30 de apeluri concomitent, la 90 de apeluri. Acesta se dezvoltă la nivelul aparatului central al Agenției în ideea de a degreva colegii din teritoriu de răspunsurile pe care trebuie să le dea contribuabililor și, de asemenea, de a asigura în felul acesta și o abordare unitară, adică răspunsurile noastre să fie coerente și simple, pe înțelesul tuturor”, a spus Mirela Călugăreanu, pentru Antena 3.
ANAF a pornit un proiect-pilot la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Prahova, prin care încearcă să stimuleze conformarea voluntară a celor care obțin venituri din meditații, dar și a altor persoane fizice.
Citește și: PNL face presiuni la ANAF: Să păsuiască firmele cu datorii. Mediul de afaceri vrea condiții de impozitare „mai realiste”