Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că șeful ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a optat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vânzarea imobilelor respective, nu prin darea în folosința altor instituții publice.
Imobilele au fost confiscate de stat după condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare. Prejudiciul din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA este estimat la 60 de milioane de euro. Prețul de pornire la licitație pentru aceste imobile reprezintă astfel un sfert din prejudiciul calculat de stat.
Potrivit rapoartelor consultate de sursa citată, sediul Antenei 1 și Antenei 3, din Șoseaua București-Ploiești nr. 25-27, a fost estimat la o valoare de 3,4 milioane de euro.
Conform acelorași evaluări, imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 1 are o valoare de piață estimată la 3,5 milioane de euro, iar imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 2, a fost estimat la 8,3 milioane de euro. În aceste imobile își au sediile grupul Intact și compania Grivco.
În vara acestui an, Fiscul a vândut un apartament deținut de Dan Voiculescu pe Șoseaua Kiseleff din Capitală pentru aproximativ 400.000 de euro.
Potrivit instanței de judecată, Voiculescu a donat celor două fiice, Corina și Camelia, terenurile puse sub sechestru și ulterior confiscate, dar sub condiția de a nu le vinde sau schimba destinația pe timpul vieții acestuia.
Dosarul privatizării frauduloase a ICA a fost trimis în judecată în decembrie 2008, iar Voiculescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, în august 2014, la 10 ani de închisoare cu executare. După decizia instanței, Camelia Voiculescu a contestat confiscarea iar Tribunalul București a respins cererea.