ANAF: Formularul il depun persoanele impozabile nestabilite care presteaza servicii electronice persoanelor neimpozabile, potrivit articolului 152^4, alineat 7 din Codul fiscal.

In acest caz, persoana impozabila nestabilita reprezinta acea persoana impozabila care nu are un sediu fix si nici nu este stabilita in Uniunea Europeana. In plus, acestei persoane nici nu i se solicita, din alte motive, sa se inregistreze in UE in scopuri de TVA. 

Mai exact, acesta persoana impozabila nestabilita trebuie sa depuna o declaratie speciala de TVA, care se face dupa modelul stabilit de Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 815/2012 al Comisiei Europene din 13 septembrie 2012. Regulamentul UE nr. 815/2012 stabileste normele detaliate de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 904/2010 al Consiliului.

Concret, Regulamentul UE nr. 904/2010 al Consiliului European se refera la regimurile speciale pentru persoanele impozabile nestabilite care presteaza servicii de telecomunicatii, servicii de radiodifuziune si de televiziune sau servicii electronice catre persoane neimpozabile, indiferent daca au fost sau nu prestate aceste servicii, in perioada fiscala de raportare.

In plus, persoana impozabila nestabilita in UE trebuie sa depuna la organul fiscal competent, prin mijloace electronicedeclaratia speciala de TVA, in termen de 20 de zile de la sfarsitul fiecarui trimestru.

In conditiile in care, pentru declaratiile care privesc trimestrul I 2014, termenul limita, respectiv data de 20 aprilie, este duminica, zi nelucratoare, atunci acest termen a devenit prima zi lucratoare, respectiv 22 aprilie. Motivul decalarii cu inca o zi il reprezinta Pastele, care anul acesta se sarbatoreste pe 20 si 21 aprilie, astfel ca si aceasta ultima zi a devenit nelucratoare.