Femeile cu vârsta între 20 și 30 de ani. Femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani se pot confrunta cu tumori germinale, leucemie sau melanom. Astfel, în cazul lor sunt recomandate testele de sânge, ecografiile abdominale, examinările interne, dar și testele Papanicolau, consultațiile la sân sau pentru glanda tiroidă.
Femeile cu vârsta peste 30 de ani. În cazul femeilor care au împlinit deja 30 de ani, riscul de a dezvolta cancer de sân, de col și de piele este mult mai mare. Medicii sunt de părere că după ce au trecut de acest prag al vârstei, femeile trebuie să facă o serie de investigații în plus, pe lângă cele recomandate categoriei de vârstă 20-30 de ani. Mai exact, este importantă efectuarea markerilor tumorali, a celor hepatici, dar și un EKG.
Femeile cu vârsta între 40 și 50 de ani. Mamografia, consultul gastroenterologic, cel cardiologic și EKG-ul devin investigații obligatorii pentru femeile din această categorie de vârstă. În plus, dacă există suspiciuni că ar exista probleme de sănătate, la aceste investigații pot fi adăugate și alte teste.
Femeile cu vârsta peste 50 de ani. După 50 de ani se întregistrează tot mai multe cazuri de cancer de sân, de colon și de col. Medicii le recomandă pacientelor să își monitorizeze cu atenție starea de sănătate, pachetul de investigații medicale fiind unul complet și care cuprinde toate testele realizate anterior.
Citeşte şi Trei noi medicamente pentru cancerele feminine, introduse pe lista de gratuite şi compensate