„ANAT a realizat o analiză amănunţită a acestor site-uri de cupoane. Există unele site-uri care încasează pe servicii turistice suma integrală pe care o trimit apoi unei agenţii sau unei unităţi hoteliere. Astfel, se încasează o sumă de bani în avans fără a se semna un contract, turistul neavând nici o asigurare că în caz de insolvenţă îşi poate recuperea banii. O astfel de practică nu este corectă„, a spus Ioana Dobrescu, secretar general al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, la România TV.
Pe de altă parte, cuponişii se pare că lucrează cât se poate de cinstit.
„Am avut câteva plângeri legate de neîncrederea pentru aceste servicii ofertate prin site-uri, dar nu am avut reclamaţii concrete”, a mai spus Ioana Dobrescu.
ANAT solicită licenţierea acestor site-uri de cupoane care comercializează pachete turistice. Potrivit Ioanei Dobrescu, printre practicile firmelor care vând cupoane pentru pachete turistice se numără neafişarea costului de transport sau a texelor de aeroport sau de bagaje.
Tot ANAT spune că unele site-uri atrag clienţii cu reduceri de 50-60%, când de fapt preţurile pachetelor turistice sunt unel normale, nereduse.
„Aşteptăm întânirea cu reprezentanţii ministerului turismului pentru reglementarea acestei situaţii care din punctul nostru de vedere reprezintă un factor de risc real pentru turişti”, mai spune Ioana Dobrescu, secretar general al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.