ANAT, despre obligativitatea purtării măştii la mare de 1 MAI: „Nu am văzut nicăieri să se poarte masca în apă sau pe șezlong”

Începând cu 1 iunie măsurile de restricţie s-ar putea relaxa în România. Cu toate acestea, potrivit ultimelor anunţuri făcute de autorităţi, de 1 mai românii ar putea purta mască de protecţie inclusiv la mare. Traian Bădulescu, reprezentant ANAT, a vorbit despre acest subiect.
Filip Stan
22 apr. 2021, 16:50
ANAT, despre obligativitatea purtării măştii la mare de 1 MAI:
ANAT, despre obligativitatea purtării măştii la mare de 1 MAI: "Nu am văzut nicăieri să se poarte masca în apă sau pe șezlong"

ANAT, despre obligativitatea purtării măştii la mare de 1 MAI. Potrivit ultimelor anunțuri făcute de autorități, de 1 Mai s-ar putea de purtăm mască inclusiv la mare. Joi va avea loc reuniunea Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19.

ANAT: Nicăieri în lume nu se poartă mască în apă

Citeşte şi Veste excelentă pentru PAȘTE! Klaus Iohannis, anunțul așteptat de toți: Ce se întâmplă cu RESTRICȚIILE în noaptea de Înviere

„Este clar că nu mai vorbim despre un posibil lockdown. Principala problema în România rămâne aceea că majoritatea țările din jurul nostru, care vor să atragă turiști, avansează, își asumă date ferme pentru relaxare. La noi rămâne „eternul să mai vedem”

Ar fi bine să știm de dinainte anumite reguli. Sezonul plin de vara este în perioada iulie-septembrie. Și cu respectarea regulilor. Cu avansarea campaniei de vaccinare ar trebui să vorbim de relaxare.

Nu am văzut nicăieri să se poarte masca în apă sau pe șezlong. Nicăieri în lume. Cred că aici ar trebui aplicată regulă șederii pe terase. Doar când te deplasezi. Regula teraselor e foarte bună și la plajă.”,  a declarat Traian Bădulescu, reprezentant al Patronatului Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, potrivit Antena3.

Şedinţa Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate are loc joi, de la ora 16:00. Comitetul este condus de premierul Florin Cîţu, în calitate de preşedinte, şi de secretariatul general la Guvernului, Tiberiu Horaţiu Gorun, ca vicepreşedinte.

De asemenea, din acest comitet fac parte Ministerul Finanţelor, Minsterul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Cercetării, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Secretariatul General al Guvernului, CNCAV, DSU şi INSP, conform News.ro.

„Comitetul are ca scop stabilirea, coordonarea şi monitorizarea aplicării măsurilor pentru pregătirea revenirii României la normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19”, prevede decizia de înfiinţare publicată în Monitorul Oficial.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că 1 iunie este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare şi a avertizat că nu va fi momentul de „relaxare totală”.

„1 iunie este o dată care, vă rog, să nu o supraevaluați. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi!, a afirmat Klaus Iohannis.

Citeşte şi RELAXARE de la 1 iunie 2021: s-ar putea renunţa la carantina de noapte, iar masca nu va fi obligatorie la plajă

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
De luni, 7 aprilie 2025, Lidl bagă la ofertă o mulțime de produse aflate la mare căutare. Au reduceri semnificative, se vor da repede
Capital.ro
ANAF sau banca îți blochează o parte din pensie pe card. Românii nu-i mai pot scoate de la bancomat
Playtech.ro
Cum va fi vremea de Paşte şi de 1 Mai? Prognoza meteo emisă de ANM
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
„Acolo o omoară pe sora mea”. Ce spune acum băiatul care, în urmă cu 17 ani, își condamna mama la închisoare pe viață cu mărturia lui
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
Biserica pe care comuniștii n-au putut s-o demoleze. Locul unde miracolele se întâmplă zi de zi
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
O româncă din Italia a fost găsită moartă în propria casă. Aceasta și-ar fi pus capăt zilelor: „Grea alegere ai făcut... Ne-ai sfâșiat sufletul!”
Cancan.ro
Și-au 'descătușat' decolteurile XXXXXL în public! S-au aplecat și… Bianca Drăgușanu, Delia și Cristina ICH au comis-o grav
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa care se introduce în România. Românii care vor suferi din cauza ei: O presiune foarte puternică
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Din păcate este vorba de Gabriela Cristea. Vești groaznice
MediaFlux
Primul sondaj din campanie. Cine îl bate pe Simion
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cu ce pensie ieşi după 40 de ani de muncă? Factorii care stau la baza calculelor