Anca Sigartău, mărturii cumplite din lupta cu cancerul. Ce este „pactul cu Dumnezeu”

Anca Sigartău, cunoscuta actriță română, a trecut printr-o luptă dură cu cancerul, dar a reușit să învingă boala.
Filip Stan
23 iun. 2024, 19:32
Anca Sigartău, mărturii cumplite din lupta cu cancerul. Ce este
Anca Sigartău începuse pregătirile pentru propria înmormântare

Anca Sigartău, relatări cumplite din lupta cu cancerul. Ce înseamnă „pactul făcut cu Dumnezeu”
Anca a explicat că a fost diagnosticată cu cancer și a trecut printr-un proces de vindecare lung și complicat. Tratamentul și recuperarea au fost grele, dar sprijinul familiei și credința puternică au jucat un rol esențial în procesul de vindecare.

Anca Sigartău, cunoscuta actriță română, a trecut printr-o luptă dură cu cancerul, dar a reușit să învingă boala. Ea a povestit în diverse interviuri că a preferat să păstreze discretă această perioadă dificilă, neanunțând pe nimeni despre starea sa de sănătate.

„Adevărul e că nici nu am știut prima oară despre acest diagnostic. Prietena mea știa că eu nu fac tratamentul, soțul ei era medic la Fundeni, și ea a zis că trebuie să îl fac, că nu e de glumit, pentru că lucrurile sunt foarte grave. Așa am aflat eu, nu am aflat direct de la medic. Nu mi s-a spus direct.

Primele imagini publice cu Prințesa Kate a Marii Britanii după diagnostiul cumplit de cancer! Cum arată acum

După aceea, am ajuns în spital și am făcut acel tratament. În momentul în care am cerut să plec din spital, medicul mi-a spus că nu mă lasă să plec, pentru că este o tumoră care se dezvoltă. A crescut opt centimetri în trei săptămâni pe citostatice. Nu era normal”, a povestit Anca Sigartău la Antena 3.

„Pactul cu Dumnezeu? Nu a fost o înțelegere cu Dumnezeu, că dacă țin postul mă fac bine. Eu știam că mor, că nu mai am de trăit. L-am ținut să mă pregătesc, mai mult”

Actrița a relatat că, în ciuda diagnosticului sever, a ales să țină post religios, începând cu Postul Crăciunului pe 15 noiembrie. Ea a mărturisit că nu a fost vorba de un pact cu Dumnezeu pentru vindecare, ci mai degrabă o pregătire spirituală, având convingerea că nu mai are mult timp de trăit.

„Atunci a fost momentul în care am spus, cu toate astea, că vreau să mă duc acasă. Am știut despre post că începe pe 15 noiembrie, Postul Crăciunului. Știam de la bunica mea că așa începe postul. Așa am știut că vreau să mă duc să țin post.

Dar nu a fost o înțelegere cu Dumnezeu, că dacă țin postul mă fac bine. Eu știam că mor, că nu mai am de trăit. L-am ținut să mă pregătesc, mai mult. Știam că nu mai am foarte mult și am vrut să mă pregătesc. Știam că sunt lucruri, ca răul ăla pe care nu îl vrei și îl faci până la urmă”, a completat Anca Sigartău.

„Apoi, pe 20 decembrie, când am fost la control, doctorul a spus: «Unde este tumora? Ce ai făcut?». I-am zis: «Eu vă spun ce am făcut, dar nu o să mă credeți. Am ținut post, atât». Înăuntrul meu știam că, dacă Dumnezeu vrea, orice e posibil. Cum să nu crezi? Nu am avut nicio gândire pozitivă când am ținut postul, știam că mor. Nu am făcut niciun pact cu Dumnezeu și nici nu voi face”, a mai spus actrița.

Teodora Stoica, după lupta teribilă cu cancerul: „Vorbeam cu El, Dumnezeu mereu te ascultă”

Nu este singura perosană publică ajunsă la rugăciuni în lupta cu cancerul. Teodora Stoica s-a luptat să trăiască, după ce la doar 24 de ani a fost diagnosticată cu cancer. Fiica lui Meme Stoica a reușit să învingă boala nemiloasă, dar nu poate uita clipele de groază prin care a trecut.

Teodora, fiica lui Meme Stoica, a fost invitată în emisiunea „La Măruță”, unde a vorbit despre cea mai grea perioadă a vieții sale: lupta cu cancerul, la doar 24 de ani. După ce s-a vindecat, tânăra și-a schimbat complet stilul de viață.

Teodora Stoica, fiica lui Meme Stoica, a dezvăluit recent chinul prin care a trecut în urmă cu câțiva ani, când medicii i-au dat un diagnostic crunt. La doar 24 de ani, Teodora afla că suferă de cancer cu metastaze la plămân și la coloană. Iată cum a reușit tânăra să câștige lupta cu boala incurabilă.

Teodora Stoica, fiica lui Meme Stoica, mărturisiri dureroase despre momentul în care a aflat că suferă de cancer la 24 de ani: „Asta a fost apropierea de Dumnezeu. Nu mai aveam putere să mă ridic din pat”

Invitată în cadrul emisiunii „La Măruță”, Teodora Stoica și-a deschis sufletul și a povestit despre calvarul prin care a trecut, după ce a aflat că are cancer. Chiar dacă a fost o perioadă grea, acum, tânăra vede partea plină a paharului și recunoaște că viața i s-a schimbat complet și că s-a apropiat foarte mult de Dumnezeu.

„Până atunci, relația mea cu Dumnezeu era inexistentă, dar am început să citesc, am început cu rugăciune și, practic, vorbeam cu El, sună ciudat, însă când nu ai cu cine să  vorbește, Dumnezeu mereu te ascultă. De atunci au început să apară doar semne pozitive.”, a mărturisit Teodora Stoica.

În ciuda gravității diagnosticului, Teodora Stoica nu a făcut chimioterapie sau alte proceduri agresive. A mărturisit că această încercare a adus-o mai aproape de Dumnezeu și a reprezentat un moment de transformare profundă în viața ei.

Teodora Stoica, fiica lui Mihai Stoica, a dezvăluit calvarul prin care a trecut în urmă cu câțiva ani, când medicii i-au dat un verdict crunt: cancer. Tânăra a recunoscut că viața i s-a schimbat complet.

„M-am dus la maseurul de la FCSB și el mi-a spus că am un nodul. M-am uitat și l-am văzut, pe mine nu mă deranja, nu-l observasem și tiroida mea era ok, analizele erau perfecte. Am mers să-l scot și de fapt, atunci când am mers să-mi fac operația au văzut că treaba e mai complicată. Acela a fost momentul în care am realizat.”, a continuat Teodora Stoica.

Citește și: Teodora Stoica, dietă strictă după ce a învins cancerul: „Nu zahăr, nu gluten, carne o dată pe săptămână. Aveam metastaze la plămâni și la coloană”

Pe lângă apropierea de Dumnezeu, Teodora Stoica s-a apropiat mai mult și de sport, nu degeaba e fiica lui Mihai Stoica. Astfel, alergătorii din România vor avea parte d eo cursă specială la finalul lunii, la care va participa și fiica managerului FCSB. Aceasta se pregătește cu unul dintre cei mai rapizi maratoniști ai țării.

Teodora Stoica e nerăbdătoare și s-a antrenat încontinuu și e gata să bată un nou record. Alergătorii vor pleca din Piața Constituției în cursele de 5 și 10 kilometri.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt
Fanatik.ro
Orașul fantomă de pe harta României. Era un motor al industriei, dar acum a fost abandonat. Combinatul s-a închis, oamenii fug pe capete și au mai rămas doar câțiva
Capital.ro
Devine interzis pentru proprietarii de terenuri. Legea îi obligă. Va intra în curând în vigoare
Playtech.ro
ȘOC! Irina Columbeanu, poze de INFARCT! A apărut DEZBRĂCATĂ și i-a lăsat MASCĂ pe toți
DailyBusiness
Vești proaste pentru români! Urmează un nou val de scumpiri pentru produsele de bază
Adevarul
Patru greșeli pe care le fac turiștii în Istanbul, cel mai vizitat oraș din lume. Transport între continente la 1 euro VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Noi amenzi pentru șofei. Măsura a intrat în vigoare
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc
Cancan.ro
Decizie luată la comun pentru clienții de la ING, Raiffeissen, BRD și Banca Transilvania. Ce trebuie să știe fiecare român
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
EXCLUSIV: Imagini cu Alexandra în rochie de mireasă. Părinții au decis să o înmormânteze în rochie albă pe fata care a fost ucisă cu sălbăticie de propriul iubit
Capital.ro
Rămâi pe loc fără permis de conducere! Legea se aplică pentru toți șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
substantial.ro
Întârzieri și Anulări de Zboruri în Europa, Inclusiv în România
MediaFlux
PENSIONARII vor primi ÎN PLIC. ANUNȚUL ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?