ANCHETĂ EXPLOZIVĂ: Afacerile murdare pe care acoliții lui Coldea le fac în Rusia! Ce face DIICOT după infracțiunile cibernetice pe bandă rulantă și operațiunile de clonare a site-ului unei mari agenții de știri pe care gruparea fostului director SRI încearcă să le ascundă

Răsturnare de situație în ancheta jurnalistică maraton privind afacerile dubioase ale săgeților generalului Coldea. Doi dintre interpușii săi au erupt ieri în spațiul public și, practic, s-au autodenunțat. Senini și siguri pe ei, oamenii de la Cryptodata, proiectul de suflet al generalului Cocora, fost și el adjunct la SRI, au povestit cum au clonat site-ul unei reputate agenții de presă și au arătat ce afaceri de succes derulează ei în Federația Rusă în plin război în Ucraina.
Filip Stan
13 mart. 2024, 23:33
ANCHETĂ EXPLOZIVĂ: Afacerile murdare pe care acoliții lui Coldea le fac în Rusia! Ce face DIICOT după infracțiunile cibernetice pe bandă rulantă și operațiunile de clonare a site-ului unei mari agenții de știri pe care gruparea fostului director SRI încearcă să le ascundă

Acțiune diversionistă fără precedent. Într-o încercare disperată de a decredibiliza anchetele jurnalistice care le-au devoalat afacerile murdare, sateliții lui Florian Coldea au produs un lung țir de infracțiuni cibernetice.

Au mers până la a clona site-ul unei prestigioase agenții internaționale de ăpresă și a plasa voit un fake news de proporții.

Vezi și Florian Coldea, întâlnire cu scandal în zona VIP de la Untold Dubai. Cu cine a intrat în conflict fostul șef din SRI

Ce le-a ieșit, însă, diversiniștilor a fost confirmarea prezenței lor comerciale masive în Rusia într-o perioadă în care întreaga lume civilizată a impus embargou drastic din cauza războiului din Ucraina. Plus devoalarea legăturilor strânse cu interlopul Alex Bodi în afacerea Karatbar de la Moscova.

Bogdan Mărunțiș a recunoscut public în cadrul unei emisiuni de la postul TV Realitatea Plus faptul că și-a creat două conturi false de WhatsApp, dintre care unul folosind identitatea unui cetățean bulgar, Kalin Cvetkov, pentru a disemina către jurnalista Joefina Pascal și alți colegi de presă un link fals.

Mai exact, Mărunțiș, împreună cu colegii de la CryptoDATA, au creat cu inteligența artificială un articol fals despre dispozitivele CryptoDATA utilizate în războiul din Ucraina, modificând un articol al site-ului Reuters.

Practic, au clonat site-ul Reuters. Și, mai grav, au furat și identitatea a doi jurnaliști credibili ai Reuters, pe care i-au indicat drept autorii articolului fals.

Partenerul său de afaceri, ginerele lui Ioan Niculae și amicul de distracție la Dubai al lui Florian Coldea a recunoscut, de asemenea, diversiunea. Aicideja vorbim despre mai multe fapte penale.

Prima – Potrivit articolului 404 din Codul Penal, , reprezintă faptă penală , „Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”.

A doua faptă penală – Potrivit articolului 325 din Codul Penal, privind falsul informatic, reprezintă faptă penală de a introduce, modifica sau şterge, fără drept, date informatice ori de a restricţiona, fără drept, accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

A treia faptă – Potrivit articolului 326, privind falsul în declarații, , reprezintă faptă penală declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în articolul 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

A patra faptă – Potrivit articolului 327 din Codul Penal, adică falsul privind identitatea, reprezintă faptă penală prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în articolul 175 sau transmisă unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea prin folosirea frauduloasă a unui act ce serveşte la identificare, legitimare ori la dovedirea stării civile sau a unui astfel de act falsificat, pentru a induce sau a menţine în eroare un funcţionar public, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Când prezentarea s-a făcut prin întrebuinţarea identităţii reale a unei persoane, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

Pe lângă acel link fals, același Bogdan Mărunțiș, de pe același cont de WhatsApp i-a trimis jurnalistei Iosefina Pascal un contract de achiziție de figurine cu Putin între CryptoDATA și o firmă din Ucraina.

Mărunțiș susține că documentul respectiv este un fals creat tot de ei. Documentul este datat decembrie 2023, are număr de înregistrare, multiple semnături, datele de identificare ale firmelor fiind reale. Dacă documentul este fals, așa cum a susținut Mărunțiș, vorbim iarăși despre mai multe fapte penale:

Și anume, prima faptă – Potrivit articolului 321 din Codul Penal, alineatul 1, privind falsul intelectual, reprezintă faptă penală falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar public aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

A doua faptă – Potrivit articolului 322 din Codul Penal, privind falsul sub semnătură privată, reprezintă faptă penală falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în articolul 320 sau articolul 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Constituirea unui grup infracțional, la cererea lui Coldea

Și, în final, vorbim despre constituirea unui grup infracţional organizat în vederea decredibilizarii și inducerii în eroare a presei, folosindu-se de înscrisurile false create de acest grup sub diferite identități false.

Mai exact, potrivit articolului 367 din Codul Penal, iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Pe tot parcursul emisiunii de la REALITATEA PLUS, Bogdan Mărunțiș refuză să comenteze celelalte informații din anchetele prezentate în ultima lună de România TV și Iosefina Pascal și insistă că noi, presa, am făcut fake news.

În ultima anchetă prezentată, pe lângă articolul fals de pe site-ul Reuters clonat de CryptoDATA și documentul falsificat al CryptoDATA, există alte dovezi care arată că, într-adevăr, există legături clare între CryptoDATA și Rusia, precum și legături între mercenari și CryptoDATA.

Prima dovadă este existența Site-urile rusești pe care sunt vândute dispozitivele CryptoDATA, respectiv comerțul cu Rusia, o țară supusă embargoului și sancțiunilor la nivel internațional în contextul războiului din Ucraina.

A doua dovadă – Informatiile despre captura de dispozitive CryptoDATA din Vama Lvov sunt reale și pot fi identificate pe mai multe site-uri de știri din Ucraina.

A treia dovadă este aceea că Promovarea lui Ovidiu Toma și a CryptoDATA de către firme din Rusia este reală.

Iar cea de-a patra dovadă este Înregistrarea discuției surselor de la UNTOLD Dubai despre mercenarii prezenți la UNTOLD Dubai la masa lui Florian Coldea Ovidiu Toma.

Atât Toma, Mărunțiș, cât și Coldea, au avut mereu posibilitatea de a mai contacta redacția sau pe Iosefina Pascal pentru drept la replica, dreptul la replica a fost oferit mereu în cadrul emisiunilor, dar aceștia nu au dorit să comenteze nici una dintre dezvăluirile apărute în ultima lună.

Concluzia anchetei jurnalistice

Astfel, concluzionam, că nu au fost niciodată de bună credință, nu au dorit să adreseze dezvăluirile grave despre activitatea lor, ci să creeze un subiect fals, pentru a abate atenția de la subiectele reale dezbătute de o lună de zile în spațiul public.

Trebuie precizat faptul că întreaga acțiune prin care au falsificat articole, documente, au clonat site-uri de știri, a fost premeditată cu scopul de a opri, intimida și șantaja jurnaliștii care dezvăluie informații deosebit de grave despre activitatea CryptoDATA, companie deținută de apropiații lui Coldea.

De altfel, fostul adjunct SRI, generalul Florian Coldea a fost prezent la lansarea afacerii, după cum o dovedesc chiar imaginile publicate de agențiile de presă.

Mai mult, Bogdan Mărunțiș a sunat-o pe jurnalista Iosefina Pascal de pe contul fals de WhatsApp în creierii nopții, imediat după emisiunea în care și-a recunoscut falsurile, și insista să discute cu aceasta.

În continuarea acestor acțiuni, atât Ovidiu Toma, cât și Bogdan Mărunțiș, au publicat pe rețelele de socializare o serie de articole și postări în care jurnaliștii Victor Ciutacu, Iosefina Pascal, Cozmin Gușă, Anca Alexandrescu, Liviu Alexa, erau denigrați și acuzați că răspândesc fake news.

În cadrul acestor postări și articole, Toma și Mărunțiș recunosc, din nou, că așa-zisul fake news (link-ul clonat) a fost creat de ei. Nu fac referire la celelalte dezvăluiri din cadrul anchetelor, pentru că sunt reale.

Inclusiv titlul postărilor lor, „Cum s-a creat „CryptoDATA, traficanții de arme”, reprezintă o dovadă clară că își recunosc faptele și că au premeditat atât falsurile și uzul de fals, cât și inducerea în eroare a jurnaliștilor, pentru a bloca anchetele ulterioare prin decredibilizarea acestora.

Pare că avem de-a face cu un mod de operare al acestui grup, întrucât și alte surse ne-au prezentat dovezi că aceștia au fabricat documente false, emailuri, site-uri, în scopul de a-și promova schemele ponzi cu criptomonede pe care le-am devoalat ca atare, precum și pentru a se apăra în cadrul proceselor pe care le au pe rol.

Reamintim faptul că Ovidiu Toma este urmărit penal în dosarul penal 9099/P/2021 deschis la parchetul de pe lângă judecătoria Constanța.

Dincolo de modul murdar de operare, șocante sunt două lucruri.

În primul rând, că, pentru a obține un avantaj patrimonial direct, respectiv blocarea și compromiterea unei anchete de presă, oamenii CryptoData, inclusiv un ofițer al Armatei Române, numitul Mărunțis, se pretează la falsuri grosiere, clonări de site-uri și de identități, plus un alt lanț de infracțiuni cibernetice.

În al doilea rând, că, în timp ce România este parte a efortului comun de război și participă la embargoul economic comun asupra Federației Ruse, o companie românească vinde device-uri și programe la liber în țara care a invadat Ucraina.

Citește și Monstruoasa rețea-caracatiță a lui Florian Coldea. Victor Ciutacu: „Așa au erupt, din nimic, tinerii multimilionari care dau de-a dura cu banii, sfidează realitățile și oamenii obișnuiți”

Nu în ultimul rând, menționăm că intoxicările cibernetice și celelalte fapte ale anturajului Cryptodata care fac obiectul dezvăluirilor postului nostru de televiziune vor constitui baza unei plângeri penale la DIICOT.

Spynews
Dacă stai la bloc, trebuie să știi că nu mai plătești această taxă
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
El e românul din Teleorman care și-a transformat curtea într-un paradis exotic. Are bananieri, dar și palmieri, iar locul arată incredibil
Capital.ro
Ungaria, OUT?! Decizia istorică se pregăteşte acum în Europa: Acţiuni reale
Playtech.ro
Legea e clară. Ce nu este obligată asociația de proprietari să facă, chiar dacă locatarii cer acest lucru UTILE
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
3 trucuri prin care să te răcorești pe timp de caniculă, fără aer condiționat. Puțini oameni știu că aceste sfaturi chiar funcționează
Spynews
Natura se dezlănțuie! Pe lângă codul roșu de caniculă, meteorologii anunță furtuni puternice cu grindină. Care sunt zonele vizate | FOTO
Evz.ro
Produse periculoase, retrase dintr-un supermarket cunoscut. Clienții, îndemnați să le returneze
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Cât a plătit Elena, soția lui Ianis Hagi, pentru rochia de mireasă? Preţ ameţitor pentru ţinuta făcută din dantelă 3D
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Alertă de vreme severă în România. Lista județelor afectate de Cod roșu de caniculă și furtuni violente
Capital.ro
Proprietarii de locuințe vor plăti ÎN PLUS. Obligația e trecută direct în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
63 de eurodeputați cer UE să deposedeze Ungaria de drepturile de vot
MediaFlux
UCRAINA ATACĂ RUSIA! NATO și-a dat ACORDUL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'