Duminică vor fi continuate activităţile de cercetare la faţa locului şi de identificare a persoanelor decedate şi vor fi efectuate autopsiile medico-legale, potrivit unui comunicat al Parchetului.
Citeşte şi: Tragedia din Colectiv. Ce CONDIŢII de siguranţă au lipsit, dar trebuia să îndeplinească clubul
Potrivit unor surse judiciare, ar urma să fie făcute aproximativ 20 de autopsii, pe corpurile identificate. Medicii legişti de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” nu au reuşit să identifice, până în prezent, trei persoane din victimele decedate în incendiul din Club Colectiv.
În paralel, duminică, vor fi audiate persoane care ar putea avea cunoştinţă despre împrejurările şi modul în care a avut loc evenimentul, mai spun anchetatorii.
Sâmbătă, s-a efectuat prima parte a cercetării la faţa locului de către o echipă constituită din reprezentanţi ai PICCJ – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciul Criminalistic din cadrul DGPMB, alături de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică şi INSEMEX Petroşani.
„În cadrul activităţilor desfăşurate au fost ridicate mijloace materiale de probă ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din data de 30.10.2015. Au fost realizate activităţi de examinare şi identificare a persoanelor decedate la INML, până în acest moment existând date cu privire la identitatea a 21 de persoane din cele 26 transportate la INML. Au fost verificate persoanele internate în unităţile spitaliceşti, stabilindu-se care dintre acestea pot fi audiate„, precizează PICCJ.
Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat, sâmbătă, în faţa clubului Colectiv, că ancheta este pentru omor calificat, pentru care „pedeapsa este foarte mare”.