Anchetă în guvernul Cioloş. Înţelegere secretă între demnitari şi producătorii de tutun

Mai mulţi demnitari sunt suspectaţi de înţelegeri cu producătorii de tutun. Corpul de Control al Guvernului face zilele acestea verificări, iar ancheta vizează reprezentanţi ai mai multor ministere.
Iulian Tudor
28 ian. 2016, 08:32
Anchetă în guvernul Cioloş. Înţelegere secretă între demnitari şi producătorii de tutun

Mai mulţi demnitari din comitetul privind controlul consumului de tutun sunt anchetaţi de corpul de control al premierului sub acuzaţia că s-ar fi înțeles cu producătorii de tutun, potrivit antena3.ro.

Mai exact, demnitarii ar trebui să înainteze o propunere de act normativ Guvernului prin care să amâne cu şase luni aplicarea mai multor directive europene.

Numai că acest lucru ar declanşa procedura de infringement împotriva României.

Investigația preliminară a fost demarată în urmă cu două zile de inspectorii Corpului de control al Guvernului.

Acum, inspectorii verifică toate informațiile care au apărut în mass- media și la nivelul parlamentarilor.

O serie de persoane din comitet sunt suspectate de conflict de interese. Sursele care au făcut aceste interpelări susțin că le-ar fi promis să intervină pe acel proiect de act normativ care a fost pregătit de mai bine de câteva luni de Ministerul Sănătății și care implementează o directivă europeană pe care România deja trebuia să o transpună de circa un an.

Data finală la care directiva ar trebui să intre este 20 mai, iar atunci producătorii de tutun ar trebui să fie obligați să schimbe toată linia de producție, deoarece trebuie să afișeze un nou mod de ambalaj al tutunului, iar investiția se ridică la câteva milioane de euro.

Potrivit antena3, demnitarii anchetati sunt Francisk Iulian Chiriac, Virgil Spiridon, Horatiu Radu, Silviu Biris, Vlad Vasiliu, Alice Man, Silviu Anghelescu, Claudiu Ardeleanu, Dan Ionescu.

Răzvan Horaţiu Radu, agent Guvernamental pentru Curtea de Justiţie a UE, susţine că nu are cunoştinţă de nicio anchetă în acest caz.

„Personal nu am cunoştinţă de nicio anchetă. Nu sunt membru al acestui comitet, ci membru supleant. În această calitate am luat parte la o singura şedinţă la data de 11 ianuarie 2016. Poziţia noastră constantă, exprimată şi în acea şedinţă, a fost că directiva trebuie transpusă corect şi în termen. Acest aspect se poate verifica pe site-ul Ministerului Sănătăţii unde a fost publicată minuta redactată în urma şedinţei. La data de 21 ianuarie 2016, când a avut loc întâlnirea cu reprezentanţii industriei, nu am participat la şedinţă. Nu am avut vreo întâlnire cu reprezentanţi ai industriei tutunului cât am fost membru al acestui comitet şi nici vreo întâlnire privată cu aceştia. În mod constant, Ministerul Afacerilor Externe a cerut instituţiilor responsabile transpunerea în termen şi corect a oricărei directive”, precizează Răzvan Horaţiu Radu.

Spynews
Cine sunt tinerele ucise cu sânge rece pe litoral, de cel supranumit Șacalul. Denisa avea 28 de ani, iar Delia 34. Ambele femei fuseseră date dispărute / FOTO
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
Temperatura ideală la care să speli lenjeria de pat. Greșeala pe care multe gospodine o fac și care poate distruge țesătura
Capital.ro
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
Playtech.ro
Detalii șocante despre moartea stewardesei românce găsită moartă în Japonia. Ce au aflat anchetatorii
DailyBusiness
Cât trebuie să muncești ca să ai o pensie decentă? Salariile mari din România se luptă cu pensiile mediocre
Adevarul
Degeaba ridicăm F-urile să urmărească dronele rusești, degeaba le identificăm și le luăm la țintă: „Probabil politicienii noștri așteaptă pierderi de vieți umane”
Spynews
Despărțire surprinzătoare în showbiz! Au pus punct relației după șase ani, deși aveau planuri de căsătorie
Spynews
Ce răspuns a dat Cristina de la Insula Iubirii la întrebarea: "De ce mai ai poze cu Andrei pe Instagram?" Care e, în prezent, relația foștilor concurenți / VIDEO
Evz.ro
Nuntă mare în octombrie. Valeriu Gheorghiță cu Monica Bârlădeanu și-au ales nașii
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
Mormântul Denisei Răducu a ARS ca o torță!!! Imagini șocante de la cimitirul din Ștefănești, părinții ei sunt devastați
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Adio, maestre! A murit cel mai iubit ACTOR al românilor. A fost idolul a generații întregi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
SpaceX lansează prima misiune privată cu plimbare spațială: Polaris Dawn
MediaFlux
NOUL PRAG de IMPOZITARE a PENSIILOR! SIMONA BUCURA OPRESCU a anunțat EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...