ANCHETĂ PRESĂ. Viorel Hrebenciuc, legături vechi cu oligarhul Vlad Plahotniuc

Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, are legături vechi cu controversatul oligarh Vlad Plahotniuc, a cărui candidatură pentru funcția de premier a fost respinsă. Dezvăluirea este făcută de Rise Moldova, care scrie că, în urmă cu trei ani, Vlad Plahotniuc pregătea o vizită în România, iar Viorel Hrebenciuc se ocupa de organizarea acesteia.
Ionela Marcu
14 ian. 2016, 11:54
ANCHETĂ PRESĂ. Viorel Hrebenciuc, legături vechi cu oligarhul Vlad Plahotniuc

RISE Moldova a obținut o corespondență electronică a celor doi din care reiese că evenimentul ar fi avut un caracter privat.

Între timp, Hrebenciuc a demisionat de la conducerea Camerei Deputaților și se află sub control judiciar, fiind acuzat de trafic de influență. 

Contactat de RISE, Hrebenciuc confirmă corespondența cu Plahotniuc, precizând că acesta intenționa să viziteze România în calitate de prim-vicepreședinte al Legislativului.

„Eu, la rândul meu, eram vicepreședinte al Camerei Deputaților, îl înlocuiam pe Valeriu Zgonea (președintele Camerei Deputaților – n.r.) și țineam legătura cu Plahotniuc în vederea organizării unei vizite oficiale. Din ce știu, n-a mai avut loc”, a explicat Hrebenciuc. 

Caracterul oficial al vizitei lui Plahotniuc în România nu reiese însă din mesajul electronic al acestuia, scrie sursa citată, trimis prin intermediul e-mail-ului personal de pe serverul companiei Prime Management.

În plus, persoana de legătură pe care Plahotniuc i-o recomandă lui Hrebenciuc este Cezara Salinski. „Șefa cabinetului”, cum o prezintă Plahotniuc, este una dintre persoanele de încredere al oligarhului, fiind mai mulți ani reprezentanta legală a OTIV Prime Holding BV. 

Întrebată despre caracterul vizitei planificate în 2013 de către Plahotniuc, Salinski a refuzat să dea detalii.

„Când el (Plahotniuc – n.r.) era în calitate de prim-vicepreședinte, eu eram asistentă executivă pe chestii private, nici într-un caz pe chestii parlamentare. Nu pot să ofer asemenea informații la telefon și nu am nici competențele să mă întâlnesc cu dvs. Dacă a fost o întrevedere oficială să vă adresați Parlamentului, iar dacă a fost una privată atunci a fost privată”, a spus Cezara Salinski.

Spynews
”De când se trezeşte...” Ce părere avea Adrian Minune despre ginerele său, înainte să se despartă de Karmen Minune. Manelistul, declarații despre Bogdan Căplescu
Bzi.ro
Maria de la Insula Iubirii a făcut senzație în costum de baie! Ce manelist a pus ochii pe blondină
Fanatik.ro
Ce a găsit un bărbat din Neamț într-o fântână la care lucra. A venit imediat poliția
Capital.ro
Avertisment pentru cei cu termopane la bloc. Sunt obligați prin lege. Amenda e 4000 lei
Playtech.ro
WOW ce schimbare totală! Păpușa de la Glina e de nerecunoscut ACUM. Dumnezeule, cât e de frumoasă
DailyBusiness
Românii dau năvală la Lidl pentru acest produs. E delicios și APROAPE GRATIS!
Adevarul
Mesajul Mongoliei după ce nu a pus în aplicare mandatul de arestare emis pe numele lui Putin: „Mâinile noastre sunt cam legate”
Spynews
Nu mai există șanse de împăcare! Perneș de la Mireasa vorbește despre despărțirea de Sabrina! De ce s-au separat și cum trebuie să fie viitoarea lui iubită
Spynews
Ce era în plicul de pe sicriul prințesei Diana pe care Harry a scris "mami"
Evz.ro
Generalul Dumbravă a depus în dosarul de la DNA o înregistrare cu denunțătorul Hideg
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Familia lui Radu Brînzan, polițistul care a murit în timp ce tundea iarba în curte, nu va primi pensia de urmaș
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Pisica Vasi ar fi fost găsită! Oana Zăvoranu intervine, și ea, în cazul mascotei aeroportului Otopeni: „Mă doare sufletul! Nu există legi care să protejeze animalele”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor și cântăreț s-a stins. România se roagă pentru sufletul lui
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă soțul ei, din cauza monoxidului de carbon emanat de mustul în fermentație. Cei cinci copii ai soților au ajuns în grija statului
substantial.ro
Polițist din Sibiu reținut după agresarea unui șofer în trafic
MediaFlux
Pensiile se CALCULEAZĂ din nou! ANUNȚUL Șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...