Procedura de organizare a concursului este deschisă, până la această dată fiind depuse peste 1.300 de dosare, data limită de depunere a acestora fiind 2 octombrie.
”Se tot vorbește despre depolitizarea învățământului. Acum cei care sunt doritori și îndeplinesc condițiile cerute au posibilitatea să se prezinte la concurs. Iar astfel vom avea într-adevăr experți în managementul educațional, vom avea profesioniștii doriți. Sper ca condițiile de înscriere să nu îi sperie, iar cei care se consideră capabili să se prezinte la concurs”, a spus Andras Kiraly, potrivit Agerpres.
Vorbind despre eventualitatea în care nu vor fi suficienți candidați pentru ocuparea posturilor de directori ai celor circa 6.500 de unități de învățământ cu personalitate juridică, secretarul de stat a spus că aceasta este o problemă la care, în momentul de față, ministerul nu se gândește.
”După cum se știe, una dintre condițiile cerute celor care doresc să se înscrie la concurs este aceea de a face parte din Corpul de experți în management educațional. Or, în urma verificărilor efectuate de minister, s-a constat că în toate județele sunt aproape 25.000 de experți în acest Corp, deci cred că se vor găsi candidați pentru toate posturile de directori. Totuși, acolo unde nu se va prezenta nimeni, sau candidații nu vor îndeplini condițiile impuse, cred că se va acorda o derogare de un an, până când se vor găsi candidați care să facă parte din acest Corp de experți. Trebuie să se știe însă că, așa cum s-a întâmplat și în cazul concursurilor pentru inspectori generali și inspectori generali adjuncți, cei care nu au promovat concursul trebuie să știe că nu vor mai putea conduce instituția, fie că se prezintă, fie că nu. Sper însă că vor fi puține situații de acest fel”, a conchis secretarul de stat Andras Kiraly.