Succesul incontestabil al sportivei românce este ilustrat şi de faptul că această medalie de argint egalează cea mai bună performanţă din istoria judo-ului românesc, veche de 33 de ani, de când Constantin Nicolae devenea vicecampion al lumii, la Maastricht. La Mondiale, România are în prezent un palmares de 2 medalii de argint şi 9 de bronz.
Clasată pe locul 6 în ierarhia mondială a judo-ului, Andreea Chiţu a eliminat-o în semifinale pe numărul 2 în acest clasament, brazilianca Erika Miranda, iar în finală a avut-o drept adversară pe Majlinda Kelmendi, o fostă sportivă albaneză, care concurează pentru Kosovo, însă sub drapelul IJF, deţinătoarea titlului suprem, de anul trecut, de la Rio de Janeiro, şi numărul 1 mondial.
În finală, Kelmendi s-a impus cu două procedee reuşite, punctate cu waza-ari şi yuko, câştigând la puncte o luptă în care şi-a valorificat din plin experienţa competiţională la vârf.
Până în finală, Andreea Chiţu (născută pe 7 mai 1988, la Bolintin Vale, judeţul Giurgiu) a avut un parcurs perfect, câştigând toate meciurile prin ippon: cu Christianne Lagendel (Insulele Mauriţius), Odette Giuffrida (Italia) şi Mareen Kaeff (Germania), iar în semifinale şi-a luat o splendidă revanşă faţă de brazilianca Erika Miranda, care o învinsese, în aceeaşi fază a competiţiei supreme, anul trecut, la Rio de Janeiro. Această semifinală a avut o desfăşurare dramatică, Miranda conducând încă din primul minut printr-un waza-ari. Chiţu a atacat decisiv, însă, cu 22 de secunde de final, reuşind un ippon de kinogramă.
Medaliile de bronz au fost obţinute de Erika Miranda (Brazilia) şi Natalia Kuziutina (Rusia).
Cealaltă sportivă româncă înscrisă la categoria 52 kg, Larisa Florian, a fost eliminată în primul tur din grupe, fiind învinsă prin ippon de belarusa Daria Skrîpnik.