„Condamnă pe inculpata Cosma Andreea (…) la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare şi 2 (doi) ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b) Cod penal, pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu, care a produs consecinţe deosebit de grave (10.674.784 lei)”, se arată în minuta instanţei. Decizia nu e definitivă.
Magistraţii ICCJ au decis, marţi, să schimbe încadrarea juridică dintr-o infracţiune unică legală de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, reţinută în sarcina inculpatului Dănuţ Marcel Cornea cu privire la încheierea unor contracte şi cu privire la înstrăinarea bunurilor imobile din cadrul activului Ciuperceasca, în două infracţiuni unice legale de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.
Cornea a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu referitoare la încheierea unor contracte şi a unui act adiţional de consultanţă juridică şi contabilă.
Totodată, instanţa l-a condamnat pe Cornea la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare şi 5 (cinci) ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pentru săvârşirea infracţiunii abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave (10.717.081 lei).
La rândul său, Florin Serghei Anghel a fost condamnat la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare şi 4 (patru) ani pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pentru săvârşirea instigării la infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave (10.674.784 lei).
Andreea Cosma a fost trimisă în judecată de DNA Ploiești, în decembrie 2015, în dosarul privind vânzarea la prețuri subevaluate a unor terenuri ale cazărmii ‘Ciuperceasca’, intrată în activul Parcului Industrial Plopeni în urma unui schimb de terenuri cu MApN.
Potrivit unui comunicat al DNA, Andreea Cosma, notar public la data faptei, este acuzată de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, iar fostul deputat Florin Anghel, președinte al CJ Prahova la data faptei, este acuzat de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
În același dosar a fost deferit justiției Dănuț Cornea, care la data faptei era președinte al Consiliului de Administrație al SC Plopeni Industrial Parc SA împuternicit cu atribuții de director general, el fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.