Recent, Andreea Marin a răbufnit în mediul online și le-a cerut autorităților să ia măsuri împotriva unei nedreptăți. Vedeta a fost victima unor fraude repetate pe rețelele de socializare, așa că a decis să facă publică situația și să tragă un semnal de alarmă.
Prezentatoarea TV a publicat în mediul online o scrisoare deschisă, prin care a dezvăluit că a depus o petiție către șapte autorități ale statului. Aceasta a cerut măsuri ferme împotriva furtului de identitate și a înșelătoriilor din spațiul digital. Andreea a atras atenția asupra pericolului tot mai mare pe care îl reprezintă aceste practici și cere protecție atât pentru ea, cât și pentru ceilalți cetățeni afectați.
„Această scrisoare este adresată autorităților responsabile cu protecția și siguranța noastră în calitate de cetățeni ai acestei țări, atât în mediul online, cât și cu implicații în realitate, spațiul online devenind din ce în ce mai nociv”, a transmis vedeta.
Citește și: Dieta simplă cu care Andreea Marin a slăbit 20 de kilograme. Are greutatea din liceu: „De aici pleacă totul”
În același timp, jurnalista a înaintat petiția către instituții importante, printre care și Poliția Română, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, CNA, ANAF și Departamentul de Securitate Cibernetică. Vedeta a menționat că acest tip de fraude nu doar că îi afectează imaginea, dar pot avea și consecințe grave asupra populației. În același timp, Andreea a mărturisit că identitatea sa a fost furată de mai multe ori, fiind folosită pentru diverse escrocherii.
„Imaginea mea, dar și a multor persoane publice din diferite domenii, este folosită în mod ilegal în complexe campanii de reclame false care sunt difuzate pe internet, cu bună știință, voi explica în mod concret mai jos despre ce este vorba. Vorbim despre practici ce au devenit un fenomen grav, din ce în ce mai extins, cu multiple implicații, care fraudează populația neinformată, decredibilizează instituții ale statului și persoane publice, afectează inclusiv procesele legate de alegeri sau campaniile corecte ale statului, companii de stat și private etc.”
Mai mult, Andreea a tras un semnal de alarmă asupra unor campanii online în valoare de milioane de euro care promovează produse inexistente sau de calitate îndoielnică, folosindu-se ilegal de imaginea sa și a altor persoane cunoscute pentru a înșela oamenii.