Andreea Marta, soţia fostului consilier a lui Sorin Blejnar, trimisă în judecată pentru prostituţie

Andreea Marta, soţia fostului consilier a lui Sorin Blejnar, a fost deferită justitiei pentru prostituţie şi proxenetism, fapte care au avut loc în principal în Bucureşti, Braşov, la diverse petreceri organizate, dar şi pe teritoriile Italiei, Elveţia şi în Principatul Monaco.
Romania TV
24 ian. 2013, 12:52
Andreea Marta, soţia fostului consilier a lui Sorin Blejnar, trimisă în judecată pentru prostituţie

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Marta Andreea Elena, 28 de ani, Lungu Maria Magdalena, 38 de ani, Spînu Victoria, 32 de ani şi Panait Vasile, 44 de ani, urmare a destructurării unei grupări infracţionale având drept scop obţinerea de beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi prostituţie”, informează, joi, DIICOT.

Potrivit procurorilor DIICOT, Marta (fostă Lungu) Andreea-Elena şi Lungu Maria-Magdalena au coordonat activitatea grupării, procedând la racolarea unor persoane cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-au facilitat întreţinerea de raporturi sexuale cu diferite tinere, în schimbul plăţii unor importante sume de bani.

„Activităţile de prostituţie – proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în municipiile Bucureşti, Braşov şi la cerere, la diverse petreceri organizate în alte localităţi din ţară, dar şi pe teritoriile altor ţări – Italia, Elveţia şi Principatul Monaco”, susţine DIICOT.

Tinerele care practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri – cetăţeni români sau străini sau persoane din lumea mondenă.

Judecătoriei sector 1 Bucureşti este competentă să judece acest caz.

În 19 iulie 2012, Andreea Elena Marta – soţia lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF Sorin Blejnar -, sora ei, Maria Magdalena Lungu şi Valentin Panait, taximetrist care ar fi făcut anumite servicii grupului în schimbul unor sume, au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În 8 septembrie 2010, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la existenţa unui grup infracţional organizat cu preocupări pe linia prostituţiei şi a proxenetismului. Astfel, începând din 2010, Andreea Marta, Maria Magdalena Lungu, Victoria Spînu şi Valentin Panait ar fi constituit un grup infracţional organizat, coordonând o reţea de prostituate de lux.

Activităţile de prostituţie şi proxenetism aveau loc de cele mai multe ori în hoteluri de lux din Bucureşti sau în alte locuri alese de clienţi, precum şi în judeţele Tulcea, Braşov şi Călăraşi.

Unele dintre fete au practicat prostituţia cu clienţi străini veniţi în România pentru a participa la partide de vânătoare în judeţul Călăraşi. Fetele erau anunţate de coordonatoarele grupării unde trebuuie să meargă, ce bani primesc şi numărul zilelor pentru care sunt solicitate.

„Totodată, s-a constatat că numita …, în acelaşi timp a desfăsurat activităţi de proxenetism împreună cu numitul P.V., cei doi racolând tinere în vederea practicării prostituţiei cu clienţi ce aveau o situaţie materială foarte bună, o parte din aceste tinere fiind aceleaşi din gruparea coordonată de M.A.E. şi L.M.M. (Andreea Marta şi Maria Magdalena Lungu, n.r.), că inculpatul P.V. a solicitat de mai multe ori tinere pentru practicarea prostituţiei cu clienţi …, îndeosebi persoane ce veneau în R. în calitate de ….şi pentru a participa la partide de vânătoare în jud. C. (Călăraşi, n.r.) luând legătura cu numita …, căreia îi comunica numărul de tinere de care avea nevoie, în funcţie de numărul clienţilor doritori să întreţină raporturi sexuale, iar .., la rândul său, contacta tinerele din reţeau infracţională cărora le comunica locaţia, sumele de bani ce urmează a fi câştigate şi numărul zilelor pentru care sunt solicitate”, nota judecătorul în motivarea deciziei sale de arestare.

Coordonatorii grupării stabileau cu clienţii sumele de bani ce trebuiau achitate, în funcţie de aspectul fizic al tinerelor, locaţia unde trebuiau să se întâlnească şi perioada de timp pentru care erau solicitate.

Totodată, anchetatorii au arătat că Andreea Marta şi sora ei ţineau permanent legătura pentru a-şi comunica clienţii ce le contactau şi acestea stabileau de comun acord ce fete trebuiau trimise, precum şi ce sume de bani să le plătească, „întotdeauna stabilind însă sume de bani mai mici decât sumele de bani ce primeau de la clienţii care le contactaseră pentru intermedierea acestor întâlniri”.

Tinerele care participau la petreceri private şi apoi aveau relaţii sexuale cu clienţii erau sfătuite cum să se îmbrace şi să se macheze.

De asemenea, acestea erau instruite să nu comunice clientţilor prea multe detalii despre ele şi să nu facă schimb de numere de telefon cu aceştia. „Tinerele care sunt îndrumate către client pentru a participa la petreceri private şi apoi pentru a presta servicii sexuale erau instruite cu privire la ce sumă trebuie să încaseze, în cazul în care clientul îi plătea direct fetei banii pentru raportul sexual ce se consuma, de calitatea clientului sau alte detalii ce ţin de persoana acestuia, erau sfătuite cum trebuie să se îmbrace, să se macheze, precum şi faptul că nu trebuie să-i comunice clientului prea multe detalii despre ele, să nu facă schimb de numere de telefon cu clienţii. În cazul în care M.A.E.(fostă L.) stabilea cu clientul ca banii să-i fie plătiţi de către clienţi ei, aceasta le comunica tinerelor pe care le însoţea sau le trimitea clienţilor să nu discute nimic cu aceştia despre suma de bani pe care trebuie să o primească, tinerele fiind plătite ulterior de către L.A.E. cu o sumă modică”, se mai arăta în motivarea deciziei de arestare.

Andreea Marta şi Maria Magdalena Lungu cereau minim 1.000 de euro când clienţii solicitau pentru practicarea prostituţiei o tânără „premiantă” sau „de nota 10”, tariful minim perceput fiind 250-300 euro pentru fiecare tânără, acestea din urmă primind sume mult mai mici faţă de cele date de clienţi.

Totodată, existau situaţii în care „clienţii potenţi financiar” apelau la coordonatorii reţelei pentru mai multe tinere deodată, cu care să-şi petreacă vacanţele în străinătate. Costurile erau suportate în totalitate de client, astfel că sumele plătite ajungeau la câteva mii de euro.

Surse judiciare au declarat că Andreea Marta câştiga şi 10.000 de euro într-un sejur la Monte Carlo, din traficarea de fetelor racolate pentru a bine dispune bărbaţi bogaţi.

Potrivit surselor citate, Marta făcea „comenzi pentru virgine” în Republica Moldova, pentru care se plăteau şi câte 3.000 de euro, iar în Bucureşti gruparea ce trafica fetele obţinea şi 10.000 de euro.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2010, surorile Andreea Elena Marta (fostă Lungu), de 28 ani, şi Maria Magdalena Lungu, de 38 de ani, au coordonat această grupare, procedând la racolarea persoanelor cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-ar fi facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani.

„Clienţii erau racolaţi de către membri grupării din mediul oamenilor de afaceri, politicieni şi sportivi, care erau dispuşi să cheltuiască sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, în special în străinătate şi în cluburi exclusiviste”, preciza Poliţia Română.

Potrivit Poliţiei Române, activitatea reţelei se manifesta atât pe plan intern (cu precădere în municipiul Bucureşti) şi împrejurimi, cât şi în plan extern, la destinaţii precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai.

În urma investigaţiilor efectuate în baza delegării autorităţilor judiciare au fost identificate 30 de prostituate.

Codruţ Alexandru Marta a fost dat în urmărire naţională după ce dispariţia a fost semnalată la Poliţie, în 25 mai 2012, de Andreea Marta, care preciza că ultima dată acesta a fost văzut în 21 mai 2012.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'