Andrei Baciu: România a vândut 1.170.000 de doze de vaccin anti-COVID

În condiţiile în care INSP a anunţat că, până la data de 25 iulie, au fost confirmate 1.860 de cazuri de infecţii cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 1.699 cu varianta Alpha, 11 cu varianta Beta, 23 cu Gamma şi 127 cu varianta Delta, românii nu se vaccinează. În aceste condiţii, secretarul de stat în MS, Andrei Baciu, a anunţat că România a vândut 1.170.000 de doze de vaccin anti-COVID.
Alina Costache
27 iul. 2021, 17:04
Andrei Baciu: România a vândut 1.170.000 de doze de vaccin anti-COVID

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte CNCAV, a declarat marţi că, până în prezent, România a vândut 1.170.000 de doze de vaccin, a donat mai multe doze şi are mai multe astfel de demersuri în desfăşurare.

„Pentru Danemarca – 1.170.000 de doze de vaccin care au fost vândute, după care avem pentru Republica Moldova – peste jumătate de milion de doze şi pentru Ucraina – 100.800, pentru Argentina – 30.000 de doze şi Serbia – 50.400. Acestea sunt acordurile finalizate până în acest moment”, a precizat Andrei Baciu, citat de Agerpres.

El oferit lămuriri şi în privinţa dozelor de vaccin care sunt aproape de expirare.

Citeşte şi: Acestea sunt simptomele care ar trebui să îi îngrijoreze pe românii care s-au vaccinat deja. Semnalul de alarmă tras de specialiştii în sănătate!

„Sunt 1.400.000 de doze care expiră la sfârşitul lunii august. Mă rog, expiră în fiecare lună. (…) Deci, e un ciclu, o speranţă de viaţă, să îi spun aşa, firească pentru toate vaccinurile, nu doar pentru cele care sosesc în România, ci toate cele care sunt distribuite la nivel european. De aici şi importanţa unui management eficient al stocurilor”, a mai declarat Baciu.

Vicepreşedintele CNCAV a precizat că România a recepţionat până la data de 26 iulie 17.662.029 de doze de vaccin, iar în acest moment există un stoc de 6.048.043 de doze.

„Dintre acestea, cele mai multe sunt produse de compania BioNTech/Pfizer – 11.595.129, compania Moderna – 1.705.200. Pentru cele produse de AstraZeneca, am recepţionat 3.374.000, iar pentru cele produse de Johnson&Johnson am recepţionat 987.800 de doze”, a spus Baciu.

El a arătat că pentru perioada următoare autorităţile au estimat livrări, pentru luna iulie, de 1.177.000 de doze de vaccin.

„Dar trebuie să ţinem cont că avem suspendate livrările pentru o parte din vaccinuri, tocmai pentru a avea un management cât mai eficient al stocurilor, iar pentru luna august avem confirmate până în acest moment o livrare de la Moderna de 868.800 de doze. De fapt, sunt 217.000 de doze care vor fi livrate săptămânal, iar pentru celelalte vaccinuri produse de celelalte companii aşteptăm confirmările, ca urmare şi a suspendării livrărilor pentru luna iunie şi o parte din luna iulie”, a mai arătat Andrei Baciu.

Citeşte şi: Vaccinarea anti-Covid cu a treia doză ar putea să înceapă din luna septembrie

 

INSP: Până la 25 iulie, cinci decese la persoane confirmate cu varianta Delta a SARS-CoV-2

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează marţi că, până la data de 25 iulie, au fost confirmate 1.860 de cazuri de infecţii cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 1.699 cu varianta Alpha, 11 cu varianta Beta, 23 cu Gamma şi 127 cu varianta Delta.

Până la data de 25 iulie, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 76%, precizează INSP, într-o informare postată pe site-ul propriu.

Potrivit INSP, în acest moment, „nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta”.

Până la 25 iulie, au fost raportate la INSP – CNSCBT 2.459 de secvenţieri. Cele şapte laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt Institutul Cantacuzino, Institutul „Prof. Dr. Matei Balş”, MedLife, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Institutul de Virusologie „Ştefan S. Nicolau”, CRGM al SCJU Craiova şi „Pro Vitam” Sfântu Gheorghe.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP – CNSCBT 35 de decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 27 cu varianta Alpha, trei cu varianta Gamma şi cinci cu varianta Delta.

Conform INSP, până la data de 25 iulie, au fost confirmate 127 de cazuri cu varianta Delta: 50% (64 cazuri) se află în 28 de focare, dintre care 22 familiale (36 cazuri) şi şase de colectivitate (28 cazuri) din judeţele Argeş (4), Bacău (1), Braşov (1), Dolj (5), Ilfov (4), Iaşi (5), Olt (1), Teleorman (1) şi din Bucureşti (6).

Dintre cazurile din focare, pentru cinci a fost menţionat istoric de călătorie în India (3), Finlanda (1) şi Turcia (1), arată INSP.

De asemenea, potrivit sursei citate, dintre cele 127 de cazuri confirmate cu varianta Delta, 15 (12%) fuseseră vaccinate anti-COVID (două incomplet şi 13 complet).

Cele cinci decese la cazuri confirmate cu varianta Delta s-au înregistrat la persoane nevaccinate anti-SARS-CoV-2.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
UE a dat ORDIN! Mașinile pe benzină și motorină sunt INTERZISE! De când NU se mai vând
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
O zi ieșită din comun. Anunț surprinzător de la meteorologi
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore