Andrei Baciu și-a dat demisia din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Andrei Baciu, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că a demisionat din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.
Alina Costache
11 dec. 2023, 09:52
Andrei Baciu și-a dat demisia din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

„Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis și cu credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității. Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Citește și Vlad Voiculescu a fost pus sub urmărire penală de DNA în ancheta privind achiziţiile de vaccin anti-Covid. Este acuzat de abuz în serviciu „cu consecinţe deosebit de grave”

În cei nouă ani de când s-a întors în România și mai ales de când a avut joburi importante în țară, Andrei Baciu a spus că a acționat cu „un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni. Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienților. Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala”.

Numele lui Andrei Baciu ar fi trecut și în referatuul DNA prin intermediul căruia procurorii cereau ridicarea imunității pentru Florin Cîțu, în cazul achizițiilor de vaccinuri anti-Covid.

În anchetă e vorba despre tunurile de sute de milioane de euro date în pandemia de Covid prin achiziția de vaccinuri într-un număr mult mai mare decât era necesar. Niciun oficial e la acea vreme nu își asumă cumpărarea a circa 90 de milioane de doze, cu toate că ar trebui să-și asume toți semnăturile de pe contractele de sute de milioane de euro. Procurorii au scris că toate contractele după 29 ianuarie 2021 au fost abuzive, dozele de vaccin achiziționate au fost în surplus.

Citește și Klaus Iohannis a aprobat începerea anchetei DNA împotriva foştilor miniştri Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă

”Misiune îndeplinită”, au spus la finalul campaniei de vaccinare. Doar că a fost un eșec. Doar 40% dintre oamenii eligibili s-au și vaccinat, așa că statul român a rămas cu milioane de doze în depozite.

În depozitele din toată țara sunt aproape 8 milioane de doze care fie au expirat, fie urmează să expire. Un milion de euro prejudiciu, spun procurorii DNA, doar pentru achiziție. Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă sunt acum urmăriți penal pentru abuz în serviciu și complicitate. Din fața DNA, Vlad Voiculescu a aruncat mingea chiar mai sus, până la președintele Iohannis.

”N-am venit cu mâna goală. V-am adus câteva materiale. Pe prima pagină, domnul Iohannis, pe a doua pagină, domnul Ciucă, pe a treia pagină, domnul Gheorghiță, pe a patra pagină domnul Baciu. Și aici se cam termină. Nu numai că n-am semnat contractele respective, ci atunci când luau deciziile să le semneze și când comunicau decizia către Comisia Europeană, care făcea comanda mai departe, nici măcar nu mă informau”, a declarat Vlad Voiculescu din fața sediului DNA.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Asociația de proprietari îți ia banii. Toți proprietarii de apartamente trebuie să plătească
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Adevărata poveste a retragerii lui Joe Biden. Ultimele 24 de ore ale unui candidat epuizat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Nu mai este necesar ITP-ul. Șoferii care trebuie să meargă direct la RAR cu buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Joe Biden anunță că nu va candida pentru un nou mandat și o susține pe Kamala Harris pentru președinția SUA
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'