Andrei Caramitru dă vina pe Asia pentru creșterea poluării. ”ONG-urile care zbiară au cu totul altă agendă”

Economistul Andrei Caramitru afirmă că toată creșterea emisiilor de dioxid de carbon pe glob”vine din Asia”. El mai susține că ONG-urile care ”zbiară” în Europa pe subiectul poluării, dar nu spun nimic despre Asia, ar avea ”cu totul altă agendă”.
Irina Dumitrescu
18 sept. 2024, 08:59
Andrei Caramitru dă vina pe Asia pentru creșterea poluării. ”ONG-urile care zbiară au cu totul altă agendă”

Andrei Caramitru prezintă, într-o postare pe Facebook, cauza pe care o consideră principală privind creșterea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) la nivel mondial. Aceasta ar fi, susține el, Asia, care, potrivit unui grafic făcut public în aceeași postare, emite peste jumătate din dioxidul de carbon global, în timp ce indicatorii similari raportați la Europa și SUA sunt în scădere.

”Daca sunteți îngrijorați de încălzirea globală și credeți ca emisiile de co2 sunt o problema – priviți graficul de mai jos . TOATĂ creșterea vine din Asia, TOATĂ. Asia emite peste jumate din co2 global, și crește exponențial (în special China). În Europa și SUA scade , dar nici pe departe cât să compenseze , e imposibil”, spune Andrei Caramitru.

În același context, economistul este de părere că organizațiile neguvernamentale care ”zbiară” pe subiectul poluării și al cauzelor acesteia ar avea ”cu totul altă agendă”. ”Deci – ONG-urile care zbiară la noi în Europa pe tema asta (dar nu zic nimic de Asia) au cu totul altă agendă, susține el.

În același context, Andrei Caramitru leagă tema poluării de cea a energiei. ”Acum. Cred ca singura logică pentru care asta e împins în Europa este pentru că nu mai exista energie ieftină și nu mai sunt bani. Deci – TREBUIE ca populația sa TAIE consumul ca să rămână suficientă energie la preț ok pentru marile familii industriale. E fix fix strategia lui Ceaușescu de a tăia lumina și căldura in case pentru a avea mai multă energie și mai ieftină în fabrici”, afirmă economistul.

Citește și Salariul minim european. Românii care vor primi 650 de lei în plus pe lună. De când se vor bucura de această creștere

Postarea vine la două luni după ce Andrei Caramitru, tot pe Facebook, l-a contrazis pe edilul Capitalei, Nicușor Dan, pe subiectul caniculei. Primarul afirmase că temepraturile foarte ridicate din București ar fi urmarea faptului că ”stăm într-o găleată de beton, am pierdut 1.600 de hectare de spațiu verde”.

”Puteam să avem parcuri în plus, tot cald era”

Economistul a desființat afirmațiile lui Nicușor Dan, subliniind că ”e cald ca e cald de la atmosferă de la co2 de la soare și alte chestii”. ”E cald peste tot nu doar în bucale (București – n.r.). E încălzire globală nu locală. Puteam să avem parcuri în plus (nu era rău evident) dar tot cald era”, a scris Caramitru, într-o postare din iulie.

Despre cele 1.600 de hectare de spațiu verde ”pierdute” de București, Andrei Caramitru a spus că estimarea este total implauzibilă. ”Analizele oengeurilor verzi zic ca aveam prin 2008 – 10 metri pe om de spațiu verde în București. Adică 1800 de hectare. Le-am pierdut pe toate ? Nu mai e nici un parc nici un spațiu verde ? Păi cum se poate ca s-a făcut balta Văcărescu de exemplu sau parcul liniei între timp ??? Total implauzibil”, a afirmat economistul.

Citește și Tanti Luța, eroina care și-a salvat 20 de vecini de la înec. Femeia a adăpostit toți oamenii în podul casei sale

DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Se găsește în orice magazin și nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: “Ține foarte bine”
Capital.ro
Anunț pentru cei care stau la bloc. Se verifică de miercuri, 18 septembrie. Este obligaţia asociaţiilor de proprietari
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Noi locuri de muncă în România. O companie uriașă se mută din Bulgaria în țara noastră
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Dani Boy de la Insula Iubirii a uitat-o pe Mădălina. Vrea deja să își refacă viața
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre David Beckham
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Alex Bodi, a RĂBUFNIT după ce Ema Uta a fost surprinsă, din nou, cu alt bărbat: „Să distrugă…” Mesaj FINAL pentru femeia pe care voia să o ia de soție
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Cine este muncitorul român care a murit în Germania, la Oktoberfest. A sfârșit la doar 20 de ani, după ce a fost lovit în plin de una dintre gondolele care circulau la viteză maximă
Capital.ro
Ungaria e în alertă! Restricții de circulație în zilele următoare. Românii au interzis!
StirileBZI
Gheorghe Mărmureanu a anunțat când va avea loc următorul cutremur devastator în România: „Sunt lucruri curioase cu Vrancea!”
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Grisham atrage atenția asupra unei posibile execuții injuste în Texas
MediaFlux
AU EXPLODAT în BUZUNAR! RĂSTURNARE TOTALĂ în RĂZBOI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...