Andrei Gerea, ALDE: Evenimentele de vineri, din faţa Guvernului, sunt regretabile

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a afirmat, sâmbătă, că evenimentele care au avut loc vineri seara în faţa Guvernului sunt regretabile, adăugând că este păcat că un protest paşnic a fost confiscat politic şi transformat într-o manifestaţie violentă, în urma căreia au avut de suferit sute de persoane.
Romania TV
11 aug. 2018, 09:46
Andrei Gerea, ALDE: Evenimentele de vineri, din faţa Guvernului, sunt regretabile

„Consecinţele protestului susţinut şi încurajat de partidele de opoziţie şi de grupările #rezist de vineri seara se contabilizează în zeci de persoane spitalizate”, a declarat vicepreşedintele ALDE.

El a completat că dreptul cetăţenilor la liberă exprimare nu poate fi îngrădit, dar nu poate fi de acord cu grupuri de agitatori şi de persoane care au ca unic scop producerea de incidente.

„Actele de violenţă din Piaţa Victoriei sunt rodul unei campanii de instigare şi de dezinformare care a avut loc în ultimele zile din partea PNL şi USR, împreună cu preşedintele Iohannis. Este păcat că un protest paşnic al unor oameni care îşi exprimau opinia a fost confiscat politic şi transformat într-o manifestaţie violentă, în urma căreia au avut de suferit sute de persoane, printre care şi 35 de jandarmi care au necesitat îngrijiri medicale, 11 au fost transportaţi la spital, dintre care o femeie jandarm se luptă în acest moment pentru viaţa sa”, a arătat Gerea.

Vicepreşedintele ALDE a subliniat că actele de violenţă împotriva jandarmilor, actele de huliganism nu pot fi acceptate în nicio societate.

„Este condamnabil faptul că lideri politici, aici îi nominalizez pe Ludovic Orban, Dacian Cioloş, Dan Barna, care au stat în spatele protestului de vineri seara, dar chiar şi preşedintele ţării, sunt orbiţi de conflictul politic şi îşi dau girul pentru astfel de manifestări. Sper că, tratând lucrurile la rece, aceşti lideri politici iresponsabili, printre care şi preşedintele, cel care deţine şi calitatea de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, să realizeze gravitatea situaţiei pe care au generat-o încurajând protestele, incitând oamenii şi manipulând”, a spus Gerea.

„Am fost acuzaţi că la mitingul PSD – ALDE în Piaţa Victoriei au rămas gunoaie pe carosabil. Ei bine, vedem care sunt consecinţele unui protest sprijinit de opoziţie, de grupări al căror scop nu e altul decât a se lupta cu actuala guvernare: zeci de oameni în spital, 11 jandarmi răniţi, sute de persoane care au avut nevoie de asistenţă medicală”, a menţionat el.

Potrivit acestuia, într-o democraţie, legitimitatea pentru a guverna este dată prin vot exprimat în alegeri libere.

„Aşteptam ca preşedintele ţării să îşi exercite atribuţiile de moderare la nivelul societăţii, nu să devină partizan cu protestatarii care au creat situaţia gravă de vineri seara”, a transmis Andrei Gerea.

„Refuz să cred că persoanele care au generat violenţele din Piaţa Victoriei sunt români din diaspora. Partidele din opoziţie şi alţi lideri politici au folosit românii din diaspora şi protestul pe care l-au anunţat drept scut pentru a critica şi pentru a ataca Guvernul. Deja sunt depăşite anumite linii roşii în ceea ce priveşte bătălia politică, iar lucrurile pot degenera. Fac apel la responsabilitate în aceste momente din partea tuturor factorilor politici, a preşedintelui Iohannis, cel care este orbit de interesul său politic şi de dorinţa de a câştiga un nou mandat”, a mai afirmat vicepreşedintele ALDE.

Spynews
Cine e presupusa iubită a lui Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu. Primele declarații ale tinerei despre relația pe care o are cu antrenorul
Bzi.ro
Anna Lesko a încins atmosfera pe plajă, în costum de baie! Artista arată senzațional la 45 de ani!
Fanatik.ro
Animalul din România pe care nu vrei să-l vezi niciodată. E abil în camuflaj și e mai periculos decât un urs înfometat
Capital.ro
Banii cash sunt gata să dispară. Anunțul Băncii Naționale pentru cei cu numerar
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă! Vlăduța Lupău, apariție spectaculoasă la botezul fiului său. Detaliul unic pe care puțini l-au observat
DailyBusiness
Milioane de oameni vor avea CIPURI ÎN CREIER. Ce vor putea face cu ele
Adevarul
Dispariția celui numit „Bill Gates al Marii Britanii“, în naufragiul misterios al unui iaht de lux în Sicilia, scoate la iveală legăturile sale cu serviciile secrete
Spynews
Mihai Trăistariu vrea să fie readus la viață cu ajutorul unei proceduri de criogenare. Câte sute de mii de euro trebuie să plătească: ”Mi-am anunţat şi prietenii”
Spynews
Mesajul lui Ed Sheeran pentru români, înainte de concertul de sâmbătă! Ce trebuie să știe cei care și-au cumpărat bilete la show-ul îndrăgitului cântăreț / VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu era să declanșeze un război. România a trăit periculos
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”
Cancan.ro
ULTIMA ORĂ! Ce au găsit medicii în trupul lui Filip? De ce ar fi murit, de fapt, la cursul de înot
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Noi ajutoare din partea statului, de la 1 septembrie! Cine sunt românii care primesc sume de ordinul miilor de lei
Capital.ro
Patrick Mouratoglou a spus adevărul despre Simona Halep: Răul este făcut
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Revolutie in sistemul de pensii pentru femei! Varsta de pensionare creste in 2024, dar se introduc noi beneficii pentru mame
MediaFlux
Seful Casei de Pensii recunoaște. CÂTE decizii de recalculare SUNT GREȘITE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...