Andrew Tate, milionarul americano-britanic care a devenit într-o perioadă cel mai căutat om din lume pe Google, acuză România și întreaga Europă că își alungă cetățenii bogați prin taxe ridicate și persecuții legale.
Într-un mesaj publicat pe platforma Truth Social, deținută de președintele american Donald Trump, Andrew Tate susține că măsurile luate împotriva sa nu fac decât să afecteze economic țările europene, în timp ce destinații precum Dubai profită.
„Ce a câștigat România acuzându-mă pe nedrept? În afară de faptul că a devenit un motiv de râs internațional, a pierdut unul dintre cei doar trei miliardari ai săi și un mare susținător al țării. A pierdut milioane din taxe și peste 17 companii individuale, pe care le voi închide. Personalul va rămâne fără locuri de muncă”, transmite milionarul.
Andrew Tate afirmă că intenționează să își închidă toate firmele din România și critică întreaga Europă pentru că îi „hărțuiește fiscal” pe bogați. În același timp, arată acesta, Dubaiul atrage lunar zeci de mii de noi rezidenți bogați și se dezvoltă rapid.
„Ce e amuzant e că nu e vorba doar de România. E vorba de toată Europa. Europa atacă constant oamenii bogați cu acuzații false și taxe tot mai mari. În timp ce Dubaiul câștigă 70.000 de noi rezidenți pe lună. Europa își distruge baza de impozitare în timp real. Fiecare țară se prăbușește. Proprietatea mea din Dubai și-a dublat valoarea în doar trei ani. Viitorul e clar”, arată Andrew Tate.
Conform presei, Andrew și Tristan Tate, anchetați de DIICOT pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane, aveau în România patru firme, dintre care doar una mai era activă – dar pe pierdere. Două dintre ele erau datoare statului român cu peste 13,5 milioane de lei.
Printre firmele deținute de frații Tate în România se numără:
Frații Tate dețin și alte afaceri internaționale, precum cazinouri, platforme de videochat, grupuri pentru „bărbați alfa” și cursuri online despre îmbogățire. Potrivit unor surse, doar Universitatea Hustler le aduce venituri lunare de 11 milioane de dolari din abonamente.